Ion Culea

publicat de aurel la 01.09.2002

Imaginea "drumuri-dobrogene:culea.jpg"Pentru toti iubitorii de expresie moderna, pentru cei care s-au plictisit de ea, ori pentru cei care n-au gustat-o cu adevarat, lucrarile mele se vor dovedi un ospat al inimii, dar si al mintii deopotriva.
Lemnul, material in care ma exprim, mi-a fost la indemana. La inceput a fost ca un pretext, dar El si-a pus amprenta si, in final, m-am identificat cu El.
Ion Culea

Nascut in Valea Jiului, la 17 noiembrie 1961, si-a petrecut copilaria, iar apoi a urmat scoala pa malul Pontului Euxin, in orasul Techirghiol. Ideea de a se exprima in sfera vizualului nu a venit pe parcusrs, considera autorul, ci "exista imprimata genetic, de la inceputuri".

A debutat in cadrul Cercului de desen de la Techirghiol cu modelajul, desenul, apoi cu fotografia si pictura. Sculptura este o etapa a maturitatii artistului plastic. Dupa absolvirea Liceului Economic, urmeaza Scoala Populara de Arta, sectia Fotografie, de la Sibiu. Este autorul unor expozitii de pictura si sculptura, colective si personale incepand cu anul 1984 si pana in prezent.

/kategorien/drumuri-dobrogene/dateien/culea01.jpg

/kategorien/drumuri-dobrogene/dateien/culea02.jpg

/kategorien/drumuri-dobrogene/dateien/culea03.jpg

/kategorien/drumuri-dobrogene/dateien/culea04.jpg

/kategorien/drumuri-dobrogene/dateien/culea05.jpg

/kategorien/drumuri-dobrogene/dateien/culea06.jpg

/kategorien/drumuri-dobrogene/dateien/culea07.jpg

/kategorien/drumuri-dobrogene/dateien/culea08.jpg

0 Comentarii

Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
9999
Anunţă-mă când apar comentarii noi