Despre Dobrogea cu nostalgie, dragoste şi speranţă ...
  • Imaginea anterioară
  • Prezentare generală
  • Urmatoarea imagine
ROMANIA ,
PRIMARIA COMUNEI CONSTANŢA.
ANUNŢ

No. 5979. 18 Iunie 1910.
Se aduce la cunoştinţa publică că sezonul băilor de mare, şi cura de aer la Constanţa s'a deschis cu începere dela 15 Iunie şi durează până la 15 Septemvrie.

Aerul de mare este încărcat cu diferite săruri şi foarte bogat în oxigen şi ozon. Cura de aer de mare este indicată în anemie, cloroză, astm, brochită şi scrofuloză. Băile de mare se administrează pacien­ ţilor, după recomandaţiunile celor mai renumiţi medici aflaţi în localitate, se recomandă în mod special în boalele nervoase, scrofuloză rachitizm, limfatizm, surmenaj, anemie, debilitate generală şi boale de piele.

Pe lângă cură, oraşul Constanţa care se prezintă în cele mai bune condiţiuni de higiena şi salubritate, având aspectul principalelor oraşe occidentale, oferă vizitatorilor cele mai variabile şi frumoase distracţiuni, cazinul comunal construit din nou în condiţiuni le cele mai moderne, are un restaurant de primul rang, orhestra compusă din cei mai distinşi artişti, profesori ai conservatorului de muzică din Bucureşti, cari va distra publicul în timpul zilei şi în timpul serei, de asemenea sunt aranjate diferite jocuri distractive pentru publicul vizitator.

Deosebit de aceste, oraşul Constanţa este aşezat în apropierea staţiunei balneare Techirghiol de care este legat prin tramcare, omnibusuri şi trăsuri de piaţă, cari fac drumul dela Constanţa la Techirghiol de mai multeori pe zi, ast-fel că acei cari ar dori să urmeze cura în aceea sta­ ţiune balneară pot face aceasta în timpul zilei, putând în acelaşi timp a avea domiciliul în Constanţa.

Oraşul Constanţa mai oferă vizitatorilor hoteluri moderne în condiţiunile cele mai bune şi case particulare cu preţuri moderate, de asemenea birturile sunt în abundenţă, iar preţurile consumaţiunilor sunt dintre cele mai moderate. Publicul vizitator, pentru orice informaţiuni se va -adresa autorităţei comunale care va face totul pentru a se da cuvenita satisfacţiune.
x

Imaginea 48 din 76 - 16.11.2017 - original
0 Comentarii

Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
9999
Anunţă-mă când apar comentarii noi