Despre Dobrogea cu nostalgie, dragoste şi speranţă ...
  • Imaginea anterioară
  • Prezentare generală
  • Urmatoarea imagine
Am revazut Tekirgiolul de curand, dupa o lipsa de aproape 30 de ani. Orasul nu si-a pierdut nimic din farmec si din originalitate. Este un loc deosebit, cu o atmosfera unica, tamaduitoare, fascinanta. Este un loc care ar putea fermeca o Europa intreaga, daca ar fi mai cunoscut.
Pacat doar ca vechile cladiri, care au facut istorie si au adapostit oameni de valoare, dedicati inaltului tel al sanatatii umane se degradeaza, se distrug, se pierd, si asta cu intentie, spre a da loc la terenuri virane care, se vor vinde cu lacomie de bani grei, facand loc unor kitsch-uri de beton oribile!
Ce pacat ca, oamenii de valoare ai orasului, ca si orasul insusi, cu istoria si comorile lui naturale, nu poseda nici macar un mic muzeu care sa informeze pe cei veniti de departe, despre aceste minunate locuri.
Ce pacat ca, chiar sub ochii Primariei, gunoaie interminabile si mizerii de nedescris desfigureaza plaja si faleza unui loc unic in toata Europa.
Si ce pacat ca, un popor a decazut atat de mult in goana dupa bani, in indiferenta, in superficilitate si ca, in numele acestor vicii, isi pierde treptat tara si onoarea, iar prin aceasta, intr-o isi va pierde propriile traditii si identitatea.

W, 23 august 2009

techirghiol & co. :

http://techirghiol.com/cartea-de-oaspeti/cartea-de-oaspeti.html?highlight=Willi&i18n=ro

Intre timp au disparut gunoiaele de pe faleza, dar incet, incet dispar si ultimele vestigii ale inceputului orasului ca statiune balneara.
In imagine (2017) una dintre  vilele vechi ale Techirghiolului, care dadeau si ar mai putea reda in continuare farmecul deosebit al coastei romanesti de la inceputul turismului balnear.
Mai sunt cateva dar, curand le vom admira numai din poze.

***
Aurel

Imaginea 97 din 97 (23.04.2018) - original