About Dobrogea with nostalgia, love and hope ...
  • Previous image
  • Preview
  • Next image
ALEGERILE DIN DOBROGEA

«Adevărul» anunţă că takiştii şi liberalii au hotărît să supravegheze ca apropiatele alegeri parlamentare din Dobrogea să fie cât se poate de libere, şi în acest scop toţi şefii lor electorali din provincie şi de la centru se vor stabili în tot timpul campaniei la Tulcea şi Constanţa pentru ca să împiedice ca alegerile să nu fie violentate sau falsificate.

Takiştii şi liberalii, dacă vor face treaba asta, sunt nişte adevăraţi trădători de patrie. Orice bun român nu poate dori altceva decât ca întâile alegeri ce se fac în Dobrogea să se comită cu suveică, cu bătăi, cu 20 de lei votul, cu sechestrare şi intimidare de alegători independenţi, în sfirşit cu tot tămbălăul tradiţional al alegerilor noastre.

Numai astfel Dobrogea, această provincie cosmopolita şi poliglotă, va dovedi că într'adevăr s'a românizat perfect ! Efectuarea unor alegeri libere în Dobrogea ar însemna, din potrivă, că între ea şi restul ţărei nu e nimic comun şi că nu merita să i-se acorde drepturile politice.

Prin urmare, domnilor alegători Dobrogeni, sursum cordai Lăsaţi-vă să fiţi conrupţi sau brutalizaţi şi daţi voturile voastre candidaţilor cari se vor înfăţişa cu iradeà dela ministrul de interne, chiar dacă d-lui Marghiloman i-ar veni fanteziea să vă ceară s'alegeţi pe jockeul său Sanderson senator la Constanţa, sub pretext că la Anadalchioi există un important târg de cai ! Numai astfel, alegători Dobrogeni, veţi arăta că sunteţi cu adevărat alegători Români!

Contele de Tekirghiol
Furnica, Joi 27 Octomvrie 1911

In imagine Constanta, Bd. Stefan cel Mare 1920?
Aurel

Image 12 out of 16 (12.01.2018) - original0 Comments

Required all fields marked with *
9999
Notification when new comments