Über Dobrudscha mit Nostalgie, Liebe und Hoffnung ...
  • Voriges Bild
  • Übersicht
  • Nächstes Bild
NOUL RESTAURANT "ZORI DE ZI"

Situat in imediata apropiere a lacului, Tekirghiolul-Bai devine, pe an ce trece, statiunea balneoclimaterica cea mai frecventa. Dar nu acest fapt dorim sa relevam aci, ci initiativa oficiala cat si particulara, pentru infrumusetarea statiunii. Astfel, anul acesta inregistram pe langa strazile bine intretinute, minunatul edificiu al restaurantului "Zori de Zi", proprietatea d-lui Gh. Peristeri.

Noaptea, sub lumina feerica si fascinanta a globurilor electrice "Zori de  Zi" pare un templu din basme, in care perechile de  Feti-Frumosi danseaza, vrajite de muzica unui jazz indracit.
Apoi Cazinoul, cu ruleta, bula si chemin de fer, care dau localitatii un impuls mai intens si un ritm mai viu.

Armonizand placutul cu utilul, esteticul cu economicul (preturile fiind reduse in acest sezon cu 25%), Zori de Zi tinde sa devina punctul de atractie si al recreatiei al tuturor vizitatorilor si escursionistilor la Tekirghiol- Bai.

Realitatea
19 AUGUST 1934

***

La marginea articolului, in anii '30 bunicul era primar la Techirghiol, a avut doua mandate. Este pomenit si intr-o publicatie jubiliara din acei ani "Actualitatea Techirghiolului", pe care insa am ratacit-o din pacate.
aurel

Bild 89 von 127 (14.04.2018) - original0 Kommentare

Bitte alle mit * markierten Felder ausfüllen
9999
Benachrichtigung bei neuen Kommentaren