Despre Dobrogea cu nostalgie, dragoste şi speranţă ...
  • Imaginea anterioară
  • Prezentare generală
  • Urmatoarea imagine
EFORIE-PLAJÁ

Pe locul unde acum cativa ani se intindeau nesfarsitele balarii pudrate de praful calcaros al drumului dobrogean, intre Agigea si Sanatoriul Eforiei Spitalelor Civile, se ridica astazi, cocheta si pretentioasa noua statiune Eforie-plaje (Eforie Nord astazi n.r.).

Un parc de vile ultramoderne, un hotel grandios si "european" in larga acceptie a cuvantului, o "faleza" pietruita in dale, o pergola eleganta legand hotelul de plaja, Cazinoul Riegler, Cazinoul Hotelullui, Sanatoriul Dr. Antoniu si constructiile taberei O. N. E. F., reprezinta primele asezari ale nouei statiuni.

S'au ridicat, ce e drept, printr'un efort láudabil al citorva oameni care s'au devotat idei nouei statiuni si printr-un sacrificiu banesc care nu poate ramane nerasplatit intr-un apropiat viitor.

Si 'n timp ce, gospodarii Movilei (Eforie Sud astazi n.r.) nu s'au invrednicit in doisprezece ani sa pietruiesce o singura strada sau se realizeze o singure imbunatatire la care mandra noastra statiune avea tot dreptul.

Eforia-plaje ni-a dat cel mai frumos  exemplu pe care ni-l putea da o statiune balneoclimatericä roananeasca. Este in aceesta minunata realizare o satisfactie pentru toti acei care jinduiau la statiunile straine, atractioase prin confortul si spiritul lor occidental.

Evident, realizarile de pana acum sunt inceputurile viitoarei statiuni, pe cat se pare o "statiune monderna", cu serioase si indreptatite pretentii.

Miercuri, 19 August 1931
aurel

Imaginea 120 din 127 (29.05.2018) - original0 Comentarii

Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
9999
Anunţă-mă când apar comentarii noi