unterwegs in dobrudscha » dobrudscha - benutzer
Vorschläge für Ausflüge, interessante Orte zu sehen in der Region Dobrudscha.
Jeder kann zu dieser Rubrik  mit einem Bild / Text beitragen, einfach hier eingeben: input-dobrogea-utilizatorilor

  • Voriges Bild
  • Übersicht
  • Nächstes Bild
Descoperit la Constanta în anul 1988, din întâmplare, de arheologii Constantin Chera şi Virgil Lungu, Mormântul Hypogeu este un monument antic foarte puţin cunoscut, deosebit ca decoraţie şi importanţă istorică. Aflat la intersecţia străzilor Mircea cel Bătrân cu Ştefan cel Mare, la mică distanţă de ţărmul Mării Negre, acesta este unic în peisajul antic al Dobrogei şi face parte dintr-o amplă necropolă a Tomisului.
Este vorba despre un cavou de familie, construit în jurul anului 330.În interiorul mormântului, au fost descoperite cinci schelete, fiind vorba de patru adulţi şi un copil, o fetiţă.În interior cavoul este decorat, în întregime, cu o pictura aplicată, al-seco, pe un strat de tencuială fină. Astfel, pe suprafaţa peretelui nordic se află o frescă marcată de un puternic simbolism, reprezentând o masă rituală celestă, fapt relevat de paharele ţinute în mâini de doi dintre defuncţi, probabil, soţ şi soţie.
Cavoul nu este deschis publicului, însa o copie în mărime naturală de înaltă fidelitate se poae vedea la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
Aurel
Bild 10 von 10 (15.09.2017) - original


1 Kommentar

1. petrut ioan - lumina
17.01.2017 - 12:01
petrut ioannu cumva pierdem tot ce am avut mostenire de la strabuni in goana dupa o vacanta in care nu stim nimic despre trecut si vrem sa traim in prezent si sa cheltuim bani pentru firme din turism care alaturi de stat nu ii intereseaza decit banii iar daca nu respectam trecutu cine asigura continuitatea dintr bine si rau din trecut si din prezent
Bitte alle mit * markierten Felder ausfüllen
9999
Benachrichtigung bei neuen Kommentaren