unterwegs in dobrudscha » dobrudscha - benutzer
Vorschläge für Ausflüge, interessante Orte zu sehen in der Region Dobrudscha.
Jeder kann zu dieser Rubrik  mit einem Bild / Text beitragen, einfach hier eingeben: input-dobrogea-utilizatorilor

  • Voriges Bild
  • Übersicht
  • Nächstes Bild
Crucea lui Mackensen - 100 de ani de la inaltarea ei la Topraisar(Muratanu).

In timpul Primului Razboi Mondial, mai exact in toamna anului 1916, au avut lupte grele in Dobrogea, intre armata romana, sprijinita de trupe rusesti si cea germana. Una din cele mai dure inclesteri a avut loc in zona localitatii Toprasair. Desi au luptat cu o vitejie fara seaman, romanii, parasiti de aliatii rusi, au fost nevoiti sa se retraga din fata germanilor condusi de maresalul August von Mackensen. In anul 1917, pe movila Muratan, unde au avut loc cele mai sangeroase lupte, germanii au ridicat o cruce de piatra, cunoscuta sub numele de Crucea lui Mackensen.
In anul 1991 a fost ridicata o alta cruce comemorativa, in cinstea ostasilor romani care s-au jertfit pentru apararea pamantului stramosesc.

https://ciclist.wordpress.com/2017/01/02/tura-prin-jud-constanta-crucea-lui-mackensen/
X
Bild 9 von 10 (08.09.2017) - original


1 Kommentar

1. petrut ioan - lumina
17.01.2017 - 12:01
petrut ioannu cumva pierdem tot ce am avut mostenire de la strabuni in goana dupa o vacanta in care nu stim nimic despre trecut si vrem sa traim in prezent si sa cheltuim bani pentru firme din turism care alaturi de stat nu ii intereseaza decit banii iar daca nu respectam trecutu cine asigura continuitatea dintr bine si rau din trecut si din prezent
Bitte alle mit * markierten Felder ausfüllen
9999
Benachrichtigung bei neuen Kommentaren