dobrogea roads » users dobrogea
Proposals for trips, interesting places to see in Dobrogea County.
Everyone can contribute to this section with an image / text, simply enter here: input-dobrogea-utilizatorilor

  • Previous image
  • Preview
  • Next image
Crucea lui Mackensen - 100 de ani de la inaltarea ei la Topraisar(Muratanu).

In timpul Primului Razboi Mondial, mai exact in toamna anului 1916, au avut lupte grele in Dobrogea, intre armata romana, sprijinita de trupe rusesti si cea germana. Una din cele mai dure inclesteri a avut loc in zona localitatii Toprasair. Desi au luptat cu o vitejie fara seaman, romanii, parasiti de aliatii rusi, au fost nevoiti sa se retraga din fata germanilor condusi de maresalul August von Mackensen. In anul 1917, pe movila Muratan, unde au avut loc cele mai sangeroase lupte, germanii au ridicat o cruce de piatra, cunoscuta sub numele de Crucea lui Mackensen.
In anul 1991 a fost ridicata o alta cruce comemorativa, in cinstea ostasilor romani care s-au jertfit pentru apararea pamantului stramosesc.

https://ciclist.wordpress.com/2017/01/02/tura-prin-jud-constanta-crucea-lui-mackensen/
X
Image 9 out of 10 (08.09.2017) - original


1 Comment

1. petrut ioan - lumina
17.01.2017 - 12:01
petrut ioannu cumva pierdem tot ce am avut mostenire de la strabuni in goana dupa o vacanta in care nu stim nimic despre trecut si vrem sa traim in prezent si sa cheltuim bani pentru firme din turism care alaturi de stat nu ii intereseaza decit banii iar daca nu respectam trecutu cine asigura continuitatea dintr bine si rau din trecut si din prezent
Required all fields marked with *
9999
Notification when new comments