Propuneri de excursii, locuri interesante de văzut în Dobrogea.
Oricine îşi poate aduce contribuția la această rubrică cu o imagine / text introducându-le aici: input-dobrogea-utilizatorilor

  • Imaginea anterioară
  • Prezentare generală
  • Urmatoarea imagine
Dobrogea ascunde o comoară unică în România: singurul muzeu de artă din mediul rural. Acesta există la Topalu, aşezarea unde se găsesc dicienii, populaţia autohtonă a Dobrogei.
La 77 kilometri de Constanţa, pe malul dobrogean al Dunării, se află cel mai surprinzător loc în care te-ai aştepta să găseşti un muzeu de artă extrem de valoros. Topalu este comuna unde se găsesc dicienii, populaţia românească autohtonă a Dobrogei. Topalu este comuna unde se află cetatea Capidava. Şi tot Topalu este comuna care deţine unicul muzeu de artă din mediul rural, din toată România. Muzeul poartă numele învăţătorilor Dinu şi Sevasta Vintilă, cei care au întemeiat şcoala de aici. Fiul lor Gheorghe, medic ginecolog, bun prieten cu Nicolae Tonitza, a adunat de-a lungul vieţii o colecţie preţioasă de artă, pe care a donat-o Statului român, dorind ca în casa părintească din Topalu, unde s-a născut şi el, să funcţioneze acest muzeu. Aceasta este şi explicaţia faptului că Muzeul de Artă din Constanţa - al doilea din ţară ca mărime şi importanţă, după Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti - deţine întreaga colecţie a pictorului Nicolae Tonitza: peste 70 lucrări.
Aurel

Imaginea 6 din 8 (12.07.2017) - original


0 Comentarii

Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
9999
Anunţă-mă când apar comentarii noi