Propuneri de excursii, locuri interesante de văzut în Dobrogea.
Oricine îşi poate aduce contribuția la această rubrică cu o imagine / text introducându-le aici: input-dobrogea-utilizatorilor

  • Imaginea anterioară
  • Prezentare generală
  • Urmatoarea imagine
Situata intre comunele Albesti si Hagieni, in podisul Dobrogei de Sud, aproape de orasul Mangalia, rezervatia naturala "Padurea Hagieni" este una dintre cele mai valoroase piese ale patrimoniului natural dobrogean si te atrage  prin maretia peisajului si prin raritatile floristice si faunistice care si-au gasit refugiul in aceasta insula de vegetatie inconjurata astazi de bogate culturi agricole. Intinsa pe o suprafata de 392,9 ha cu o zona de protectie tampon de 190,8 ha, rezervatia e localizata pe un teren accidentat la altitudinea de 20-70 m.

Pădurea Hagieni este o rămășiță a pădurilor submediterane de stejari scunzi xerotermofili, care făceau parte din silvostepele naturale dobrogene; aici poți vedea stejar brumăriu (Quercus pedunculiflora) stejar pufos (Quercus pubescens), cer (Quercus cerris), mojdrean (Fraxinus ornus), cărpiniță (Carpinus orientalis), iasomie (Jasminum fruticans), paliur (Paliurus spina-christi), scumpie (Cotinus coggygria) șamd.
Această pădure se întinde pe 584 de hectare din care 207,40 de hectare sunt alocate rezervaţiei propriu-zise.
Pădurea Hagieni este ocrotită din anul 1962, aici aflându-se numeroase specii de flori ocrotite, precum vioreaua, brebenelul, brânduşa aurie, zambila, stânjenelul, bujorul sălbatic, coada şoricelului, iasomia, etc.
Din fauna pădurii Hagieni se pot enumera broasca ţestoasă dobrogeană de uscat, coluberul, vipera de pădure, şarpele rau, şarpele lui Esculap.
Aurel

Imaginea 7 din 8 (19.07.2017) - original


0 Comentarii

Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
9999
Anunţă-mă când apar comentarii noi