Pestera Limanu / Padurea Hagieni

publicat de aurel la 01.09.2016
Despre pestera de la Limanu am tot citit articole interesante de-a lungul timpului si chiar ne gandeam ca ar fi interesant de incercat sa o vizitam candva. Parea insa ca este permisibila numai specialistilor. Vara aceasta, dupa alte cercetari pe internet am gasit-o si chiar vizitat-o. Usa metalica de la intrare, se pare ca a luat de doi ani drumul fiarelor vechi fara stapan, "care n-au ce cauta pe camp".
Peştera Limanu, numită şi Peştera Caracicola sau Peştera La Icoane  este cu mai mult de 4.000 m, de departe una dintre cele mai lungi peşteri din Dobrogea, cu o mulţime de ramificaţii  labirintice ameţitoare. Unele din sectoarele galeriilor sunt cioplite şi amenajate de mana omului, intervenţii despre care s-au facut numai speculatii.
  • Imaginea anterioară
  • Prezentare generală
  • Urmatoarea imagine
Pentru o vizita mai prelungita si oricum, recomand cel putin 2 surse de lumina / lanterne. Iesirea din pestera nu prea mai este posibila fara o sursa de lumina. Si incercati sa memorati foarte bine drumul parcurs, sau sa va luati un snur de marcaj de cateva sute de metri, pestera este intr-adevar ametitor de labirintica.

Imaginea 2 din 24 (19.07.2016) - original
0 Comentarii

Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
9999
Anunţă-mă când apar comentarii noi