Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/web23/html/techirghiol/plugins/HomeMap/index.php:1) in /home/www/web23/html/techirghiol/plugins/Statistics/index.php on line 308

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/web23/html/techirghiol/plugins/HomeMap/index.php:1) in /home/www/web23/html/techirghiol/plugins/SimpleCounter/index.php on line 162
Techirghiol & Co. - drumuri dobrogene » yailata

Rezervatia archeologica Yailata - Dobrogea Bulgaria

publicat de aurel la 01.09.2009
Yailata este o rezervaţie arheologică din Bulgaria, situată pe coasta Mării Negre, la 47 km distanţă de localitatea Vama Veche (România).
Rezervaţia se întinde pe 45 hectare, fiind formata din două terase spectaculoase care se înalţă deasupra mării la 50-60 m. Stâncile din calcar adăpostesc numeroase grote. Cele mai vechi descoperiri din aceasta zonă datează din jurul anului 6000 î.e.n.
Rezervaţia cuprinde peste 100 de peşteri-locuinţă datate din secolul a 5 î.e.n., trei necropole (morminte familiale) săpate în rocă, o fortăreaţă construită la sfârşitul secolului al 5-lea, un sanctuar, pietre de sacrificiu, vinării şi alte patru morminte din perioada antică.
  • Imaginea anterioară
  • Prezentare generală
  • Urmatoarea imagine
Ajunsi in Bulgaria, am tinti tarmul marii incepand de la localitatea Krapets spre Sabla,  Tyulenovo,  pana am ajuns la Kamen Brjag in apropierea careia se afla intrarea in rezervatie.
Imaginea 1 din 50 - original
0 Comentarii

Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
2000
Anunţă-mă când apar comentarii noi