Cover Image

30 km / h la Techirghiol

Publicat de Aurel Băjenaru, 1 Iulie 2024
Timp de citire: 2 minute

Pe când și la Techirghiol limita de viteză 30 km/h ?!

Peste tot în Europa acolo unde oamenii vor să trăiască civilizat, în liniște și siguranță se reduce viteza la 40 km/h pe bulevardele largi sau 30 km/h în zonele de locuit.

De ce trebuie ca la Techirghiol, vara pe caniculă, când se obișnuiește să se lase peste noapte ferestrele deschise, să fim treziți de motoare ambalate la maximum și mult fum de eșapament de către niste teribiliști fară altă pasiune în viață, care fac slalom pe străduțele înguste, printre mașinile parcate ca ciupercile după ploaie?!

De ce trebuie să ne stresam ca pietoni, siliți să tot ocolim obstacolele de pe trotuarele înguste și să coboram pe carosabil, fiind înjurați sau siliți să-i înjuram cel puțin în gând, pe cei care fară nici o grijă măcar față de copiii noștri, conduc cu o viteza care nu se afla în nici o relație cu condițiile străduțelor înguste, parcate pe ambele sensuri ale Techirghiolului?!

Nici măcar promenada de plăcere de-a lungul lacului, sus lângă strada nu este scutită de motoarele ambalate ale teribiliștilor care vor să se dea în stamba cu "noul" BMW cumpărat de la o bunicuță din Germania.

Când ne trezim?! Când îi tragem la răspundere pe edili pentru situația tot mai sufocantă a circulației automobilelor în oraș care ne face pe toți mai stresați, agresivi și necivilizați fară voia noastră?!

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

76
Techirghiol
13.07.2024 07:25
Actual: 27° C
Viteza vantului: 4.93 m/s