Cover Image

Aleea de la Eforie - Techirghiol

Publicat de Aurel Băjenaru, 18 Iulie 2021
Timp de citire: 2 minute

Iata una dintre putinele marturii ale unei constructii de o eleganta deosebita, unica in felul ei la Marea Neagra, aleea cu pergola care unea hotelul Grand cu tarmul Marii Negre, hotel aflat la capatul de nord al noii localitati Techirghiol-Eforie.

O alee dupa cum se vede, pe de-o parte cu pomi umbrosi aliniati de-a lungul unui troturar si pe mijloc, pe cealalata parte o pergola de lemn nesfarsita, care ducea de asemenea, de-a lungul strazii pana la plaja. Probabil era o parte din bulevardul Ovidiu de astazi care coboara la debarcader, cu o prelungire catre Hotel Grand.

Descriere imagine

Iata si o marturie scrisa despre aceasta alee, cu ocazia descrierii excursiei membrilor "Congresului voluntarilor Micei Antante" din 1933. "După dejun escursia s'a continuat cu automobilul pe drumul care merge paralel cu ţărmul mării, până la Eforie unde ne oprim. Oaspeţii se îndreaptă în grupuri mai mici pe o alee frumoasă, care la început crezi că te duce în mijlocul mării. Ajunşi la mal ni se deschide o perspectivă încântătoare : plaja cu o lungime de 6 km., vile, hoteluri, aleie."

Prin ţară cu voluntarii Micei Antante Membrii Congresului voluntarilor Micei Antante şi Poloniei

Gazeta Ilustrata, septembrie 1933

Descriere imagine

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

177
Techirghiol
28.09.2021 20:57
Actual: 16° C
Viteza vantului: 5,84 m/s