Cover Image

Anadolchioi, Constanța, cuib de hoți

Publicat de Aurel Băjenaru, 28 Aprilie 2022
Timp de citire: 2 minute

Mare hoție.

O mare hoție s'a descoperit zilele trecute la catuna Anadolchioi. De mai mult timp dispareau din diferite sate şi de pe câmp fel de fel de vite, boi, vaci , cai, vitei , bivoli etc , fara a se putea da de urma uneia macar.

Mai zilele trecute furându -se unor bulgari din satul Caraharman 9 bivoli , proprietarii lor le- au dus urma pâna la comuna Palaz , langa Constanța. Aci reclamând Primarului , acesta și cu Comisarul de galben din Constanța , s'a pus in căutarea vitelor şi a reuşit sa descopere, ca bivolii au fost taiati de macelarul improvizat de ocazie, David Hermann, fost primar la acea comuna, în casele sale din Anadolchioi , spre a le face pasträmuri . Luându - se de scurt unul din taetorii angajați, s'a descoperit ca carnurile acestor bivoli sunt ingropate in pamânt langa lacul Siutghiol.

Zalhanistul David Herman a fost depus impreuna cu alti 11 complici ai sei, germani , greci şi vre-o 8 țigani turceşti.

Se vorbeşte ca numérul vitelor ast-fel taiate ar trece peste doué sute. Instructia continua. Se spera ca se vor gasi toti complicii cari furau şi aduceau vitele la taiere.

° ° °

In momentul din urmă aflăm cä poliţia locală a descoperit o mare bandă de făcători de rele, hoţi de cal, falşificatori , şantagişti, cu cuibul la Anadolchioi. Poliţia e in posesia unor peceţi falşe şi mai multe condici bulgăreşti de vânzarea vitelor.

Se vorbeşte grozăvenii de operaţiile acestei bande, compusă numai din Bulgari.

Constanța, publicație săptămânală, 1 noiembrie 1898

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

13
Techirghiol
30.05.2023 03:47
Actual: 17° C
Viteza vantului: 4.43 m/s