Cover Image

Arestarea unei bande de copii

Publicat de Aurel Băjenaru, 15 Septembrie 2023
Timp de citire: 3 minute

Acum două zile a fost prins tocmai când spărgea o prăvălie dela marginea oraşului , copilul Jenică Popescu în vârsta de 12 ani.

Arestat şi dus la chestură , precocele spărgator a marturisit că împreuna cu alti şapte tovarăşi ai săi intre 9-12 ani au săvârşit numeroase spargeri şi furturi. Poliţia deşi sesizată de aceste furturi nu putuse încă descoperi pe faptaşi deoarece felul de a opera al micilor spärgatori derutase chiar dela început pe anchetatori.

Comisarul Gornac a arestat chiar in acea zi alti 7 tovarăşi de furturi, cari sunt anchetaţi.

Unii dintre copii au declarat că mamele lor îi îndemnau să fure, iar lucrurile le aduceau acasă, unde s'au şi găsit o mare parte din ele.

Cazul, cum era şi firesc, a produs o deosebita senzatie in oraş.

Dobrogea jună - 16 octombrie 1935

° ° °

Mai târziu s-a dovedit că aceștia erau îndemnați la jaf de Jeana Popescu, cunoscută proxenetă și gazdă de hoți. Cei 15 minori au fost judecați în stare de libertate în timp ce proxeneta a fost închisă.

° ° °

După cum am mai spus, Dobrogea se dovedește în continuare un loc care a atras, printre alții, o mulțime de aventurieri și oameni fară căpătâi, faună care s-a perpetuat prin progenituri educate pe masură.

° ° °

Câteva săptămâni mai tarziu aflăm despre alți minori hoți:

Descriere imagine

Arestarea unei bande de copii

Duminică s-a prezentat la chestura de poliție căpitanul Lateş dela detaşamentul Grăniceri reclemand că i s'a furat un ceas da aur în valoare de 15000 lei. Cum furtul a fost săvârşit la locuința căpitanului , poliția a început să facă cercetări printre cei din casă. În urma declarației copilului ofițerului a fost cercetat şi Valeriu Tega la vârstă de 10 ani, elev în clasa 3-a primară . Copilul acesta a mărturisit că împreună cu alti trei prieteni de aceiaşi vârstă, a furat ceasul pe care apoi l'a ascuns.

Cei patru tâlhari pracoci au fost arestați. Ei au mai sävarsit şi alte furturi în casele colegilor lor unde se introduceau sub pretextul că -şi prepară lecțiile împreună.

DOBROGEA JUNA, MIERCURI 27 NOEMBRIE 1935

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

63
Techirghiol
21.06.2024 07:26
Actual: 22° C
Viteza vantului: 5.73 m/s