Cover Image

Barca cu vele

Publicat de Aurel Băjenaru, 12 Aprilie 2019
Timpul de lecturare: ~1 minut

Cine nu a fost in barca cu vele, nu stie ce e marea si vantul. Nu e senzatie mai minunata sa te simti dus de vant pe suprafata apei. Cu panzele bine intinse, barca se apleaca intr'o parte pana ce un bord intra aproape in valurile cari clocotesc in urma carmei, intovarasindu-ti mersul cu un cantec imputernicit sa te umple de fericire deplina. 

Sau cand marea e calma, mergi lin inainte avand impresia ca malul trece pe langa tine. De mergi drept in larg, atunci ai neintrecuta simtire ca inaintezi intr-o lume a visurilor, intr'o lume de apa, al carei orizont ramane la aceiasi departare, ademenindu-te mereu inainte sa-l descoperi.

[...]

Sapte tari si sapte mari nu e nevoe sa le treci spre a intra intr'o lume fermecata, caci Tara basmelor e la noi. Nici nu ai nevoie de multa imaginatie cand te urci si te cobori pe valurile marii intr'o barca cu vele; n'ai decat sa deschizi inima si sa lasi frumusetea sa intre in tine. [...]

Ileana Principesa Romaniei

Coasta de Argint, 1 septembrie 1929

 

In imagine Principesa Ileana la bordul yachtului Isprava, in largul coastei de la Balcic in 1929. Este prima femeie din Romania care, dupa cursurile scolii navale,  sustine in 1928 examenul de absolvire de "capitan de cursa lunga", obtinand brevetul necesar pentru a naviga cu yachtul personal "Isprava", o ambaractiune cu motor si vele de 12 tone.

 

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

50
Techirghiol
18.09.2019 03:57
Actual: 19° C
Viteza vantului: 4,1 m/s