Cover Image

Bătăuşii de la Techirghiol

Publicat de Aurel Băjenaru, 3 Iunie 2024
Timp de citire: 3 minute

Despre perceptorul Gheorghe Crăciun de la Techirghiol, cel care bătea contribuabilii și vizitatorii orașului am mai scris.

Dar ce îl împingea pe individ la acest aparent exces de zel în exercitarea meseriei sale de strângere a impozitelor și taxelor?!

Mai jos avem răspunsul probabil, acesta confunda banii adunați în numele statului, vazandu-i ca pe averea sa personală, delapidând din sumele strânse pentru a-și construi o frumoasă vilă pe strada Mihai Eminescu. Proprietatea se scoate la licitație publică pentru acoperirea fraudelor aduse statului.

° ° °

Alt perceptor bătăuş

CONSTANTA, 18. — Perceptorul Gheorghe Crăciun, din Techirghiol Sat a maltratat astăzi intr-un mod barbar pe funcţionarul Ştefan Dumitrescu din serviciul porturilor maritime pe soţia lui, şi pe copii acestora. Motivul a fost că Ştefan Dumitrescu a rămas in restanţa cu plata birurilor. Victimele pline de sânge, cu hainele rupte s-au prezentat la parchet. De remarcat este că numitul perceptor maltratează in mod regulat pe contribuabili si pe vizitatorii de acolo.

Adevěrul, 21 august 1928

° ° °

In baza jurnalului cu Nr. 3.020 din 1933 al tribunalului Constanța, secția I, se publică spre cunoștința generală, că în ziua de 9 Mai 1933, începând de la orele 12 din zi înainte, se va vinde prin­ licitație publică ce se va ține în pretoriul acestui tribunal, imobilul proprietatea d-lui Gh. Crăciun, fost perceptor al circ. Techirghiol, situat în com. Techirghiol, strada M. Eminescu și care se compune dintr’o casă, construcție nouă, de cărămidă, acoperită cu olane, având 5 camere a câte 4/4 m, sala 5/3 metri și o galerie în fața casei, de 14/1 m, iar ca atenanse, un grajd și closet, construcții tot din cărămidă, precum și o fântână automată. Toate acestea sunt pe un loc de 800 mp, curtea este împrejmuită cu piatră in partea de miazănoapte și apus, circa 16 metri.

Acest imobil se vinde pentru despăgubirea statului, cu suma de 110.925 lei, pentru fraude la stat.

Monitorul Oficial 3 martie 1933

° ° °

Vezi și:

https://techirghiol.com/barbaria-de-la-techirghiol

https://techirghiol.com/vidrighin-si-cretu-primarii-batausi-din-techirghiol

https://techirghiol.com/techirghiol-1923

https://techirghiol.com/o-ziarista-batuta-la-techirghiol

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

59
Techirghiol
13.07.2024 06:15
Actual: 25° C
Viteza vantului: 4.58 m/s