Cover Image

Bulgarii plătesc, dar nu se liniştesc

Publicat de Aurel Băjenaru, 28 Mai 2020
Timp de citire: ~1 minut

Bulgarii au început să ne plătească datoriile astfel cum e scris în tratatul de pace. Ei ne-au trimis de curând 40.000 de vite ce vor fi date populaţiei din Dobrogea prădată de armatele lor. Ne-au înapoiat de asemenea o parte din lucrurile ce le furaseră din Bucureştî unde până şi moaştele Sfântului Ioan nu le-au cruţat ci, doi colonei din oştirea lor le-au ridicat într'o bună zi pentru a Ie trece peste Dunăre.

Cu toate acestea tot nu voesc  să se cuminţească. Bande de hoţi si ucigaşi numiţi comitagii, sunt întreţinute de o societate a lor numită "Dobrogea" şi trimişi Ia noi, peste graniţă, pentru a prăda populaţia liniştită şi paşnică. Aceşti comitagii dau adevărate lupte cu grănicerii şi soldaţii noştri, omoară pe români şi turci, pătrunzând până aproape de Turtucaia şi Bazargic. Guvernul pentru a stavili aceste crime a ordonat starea de asediu şi a trimis armată pentru stărpirea banditilor.

Şi pentru că în Bulgaria se formează şi să întreţin aceste bande, s'a cerut din nou socoteală guvernului bulgar pentru acest fapt.

Cultura Poporului, 19 Iunie 1921

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button
Techirghiol
02.07.2020 15:30
Actual: 29° C
Viteza vantului: 6,2 m/s

Vizitatori astazi

282