Cover Image

Calatoria de studii a navei-baza "Constanta"

Publicat de Aurel Băjenaru, 15 Noembrie 2021
Timp de citire: 2 minute

Ea a plecat pentru 32 de zile in Marea Mediterana.

Nava -bază "Constanta" a marinei de razboiu a părăsit aseară la orele 8 şi jumătate portul Constanta, pentru a intreprinde o călătorie de studii si exerciții de 32 de zile in Marea Mediterană.

Vasul se va opri in porturile Pireu , Siracusa , Malta, Alger , Tulon , Neapole, Xantis si Kios .

El are pe bord 27 de ofiteri de marina , 8 ofiteri elevi ai şcoalei de aplicație a marinei , 32 elevi ai şcoalei navale , 25 subofiţeri şi 90 de marinari. Cu ocazia plecării a avut loc pe bord o solemnitate la care a luat parte și d. amiral Bálănescu care a trecut in revistă ofiterii şi trupa. S'a oficiat un serviciu divin . Arhimandrittul Daniel Ciubotaru , vicarul episcopiei , a binecuvântat vaporul şi a oferit d -lui comandor Iacomi Dorin, comandantul vaporului , o Biblie si trei icoane . D. amiral Bălănescu a făcut apel la toată lumea să muncească cu sârguinţă pentru ca această călătorie de studii sa fie cât mai frumoasă , făcándu - le urări de drum bun şi sănätate . D. comandor Dorin Iacomi a mulțumit pentru aceste urări, asigurând că marinarii romani vor şti să-şi cinstească tara.

După ce a eşit in larg , d. comandor Iacomi a trimis două radiograme d-lui prim ministru Tătărescu și d - lui general Paul Anghelescu.

D. amiral Bălănescu a trimis o telegramă de omagii suveranului care se afla la Eforie .

Adevărul, 21 august 1935

° ° °

NMS Constanța a fost o navă bază pentru submarine a Marinei Regale Române. Construită în Italia, nava a fost livrată României în anul 1931. A fost confiscată de Uniunea Sovietică pe 5 septembrie 1944 și nu a mai fost returnată statului român, fiind casată în anul 1977.

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

32
Techirghiol
30.11.2021 04:55
Actual: 2° C
Viteza vantului: 0,9 m/s