Cover Image

Constanța, un loc de pierzanie pentru țărani

Publicat de Aurel Băjenaru, 5 Mai 2023
Timp de citire: 2 minute

Cunoașteți jocul de barbut ?!

Un joc de zaruri, bazat pe un pariu pe o combinație de două zaruri , creat cândva într-un Cazino olandez (Holland Casino). Este foarte iubit de interlopi deoarece zarurile se pot manipula în diverse moduri, de la greutăți de plumb până la impulsuri electromagnetice.

Cândva Constanța cu "Piața Chiliei" era renumită pentru jocurile de barbut organizate aici de barbugii vestiti si astazi.

° ° °

Jefuit la barbut

Un oarecare Ion Cercel cu domiciliul în str. Lascăr Catargiu 6, s'a plâns poliției că a fost atras într'un tripou din apropierea portului și jefuit, la barbut de o sumă de bani.

Dobrogea jună -10 martie 1934

° ° °

Tripou clandestin

Gardianul Peirelus Victor a făcut eri noapte o inspecție inopinată în cafeneaua din str. Cuza Vodă colț cu str. Ștefan Mihaileanu, dând peste un adevărat cuib de tălhari.

Pensionarii acestei cafenele se ocupau cu jefuirea la cărți și la barbut a țăranilor, pe care-i atrăgeau sub diverse pretexe în cafenea.

Locuitorii din jurul cafenelei cu pricina au cerut politiei să se închidă deoarece ea prezintă un adevărat pericol pentru siguranța cartierului.

Dobrogea jună - 16 martie 1934

° ° °

In imagine "dancing-ul" Bulevard, pe Bd. Elisabeta, pe dealul aflat deasupra portului, in anii '30.

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

19
Techirghiol
30.05.2023 05:04
Actual: 17° C
Viteza vantului: 4.42 m/s