Cover Image

Crucea Neagră

Publicat de Aurel Băjenaru, 3 Ianuarie 2023
Timp de citire: 2 minute

Prinderea unui periculos bandit

Inca de acum doul luni, işi fácuse aparitia in judetul nostru, o bandä compusä din 40 de persoane , sub conducerea unui periculos şef, care-şi botezase banda Crucea Neagra.

Aceşti banditi au comis in orasul si judetul nostru peste 40 de talhärii färá a putea fi prinsi intru- cit banda avea un plan bine studiat , după care dadea mai multe lovituri in acelaş oră şi zi dispârând apoi pentru a aparea peste câte- va zile in altä parte dand noi lovituri.

Locul de Intâlnire şi odihnä al bandillor era in dosul societátei petrolifere Astra la o distanta de 5 kim departe de oraş şi nu odată organele de urmarire i -au luat drept lucrátori la fabrică. Unii din el veneau seara in satul Bratianu unde fşi aveau familiile si de unde culegeau informatii dacä politia sau jandarmi ii urmäresc. (Satul I.C. Bratianu era cunoscut ca un loc periculos plin de tälhari, a devenit ulterior cartier al Constantei alaturi de Viile Noi, Anadolchioi, etc n.m.)

Uituna lovitura a fost a cea de pe şoseaua Murfatlar -Constanta , a caror victimä a fost d -l Oprea Bota din Alacap cand energicul comandant de jandarmi câpitanul Codarcea Sabin a reuşit så prinda o parte din banda , dar fara sef.

Informat ca seful prepara noi atacuri in jurul Carahomerului şi in special contra posturilor de jandarmi , capitanul nu s'a dat båtut personal punindu -se in urmarire , ajutat fiind de mai multi jandarmi deghizati si in special de plutonierult major lon Ion, seful postului Anadolchioi, a reuşit sä prindă azi da dimineatä pe temutul sef, care atata timp däduse de lucru autoritàtilor si bägase groaza in populatia rurala.

El se numeşte Tänase Gheorghe zis Geantà de fel din Buzáu , dezertor din armata actualmente cu domicilul in faimosul sat Brätianu ; are la activulul lui mai multe crime, spargeri şi tälhärii la drumul mare. Pentru a nu stingheri cercetările ce sunt in curs, ne abtinem a da amánunte complecte , urmând a reveni in curând.

Dobrogea jună - Anul XV No 179 - 12 august 1921

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

61
Techirghiol
04.02.2023 08:22
Actual: 1° C
Viteza vantului: 4,71 m/s