Cover Image

DEMASCAREA TRISORILOR DE LA CAZINOU

Publicat de Aurel Băjenaru, 23 Iulie 2022
Timp de citire: 3 minute

Se pare ca ceea ce astazi pare deosebit de glamouros unora, Cazinoul din Constanta nu era decat o spelunca, un tripou, sau un bordel celor care au trait cu aspectele sale nefaste si asta de fapt inca de la inaugurarea sa pentru jocuri de noroc. Mai jos este vorba de activitatea de "jocuri de noroc" a Cazinoului mutata in barul "Victoria" din Piata Independentei, sau Piata Ovidiu astazi.

DEMASCAREA TRISORILOR DE LA CAZINOU

Surtem informati ca la tripoul din Piata Independentei cu denumirea de Cazinou s'a iscat un scandal in noaptea de 30 Octombrie cor. intre unii jucători şi personalul localului, nu ne intereseaza motivul şi gravitatea scandalului , dar un lucru e cert cä, se mai gasesc unii jucatori atraşi in cursa şi despoiati, sa reactioneze.

Si cand te gândeşti ca pâna la 15 Februarie 1932 s'a aprobat functionarea necorocitului de Cazinou! iar pånä atunci cäti nu vor mai cădea victime şi câte scandaluri nu vor mai fi ?...

Aşteptăm totusi cu incredere ca ministerul să se sesizeze reträgând aceasta faimoasa autorizatie cu o ora mai devreme.

LEMILL

Curentul dobrogean - 3 noiembrie 1931

° ° °

PĂZIŢI -VĂ BUZUNARELE

Citim in ziarul Marea Neagră : Ce se petrece la Cazinoul Comunal ?

Intr'adevăr , ce se petrece în acest tripou din piata Independentei , am relatat noi la timp , azi vedem cu satisfacție că şi ziarul Marea Neagrá cere o anchetă din partea autorităţilor spre a se convinge de modul cum sunt jefuiti nenorocitii pătimaşi prirşi la jurul ruletei.

Noi credem totuşi , că, dacă toate ziareie locale cât şi corespondentil ziarelor din Capitală s'ar desbrăca de haina nedreptăței ducând campanie contra acestui bordel, desfiintarea ei ar deveni inerentă prin faptul că autorităţile nu vor mai putea sta nepăsătoare atâta timp cât glasul cetăţenilor vor cere prin reprezentantii ei presa * să se termine cu acest scandal.

Insă, dacă ziariştii noştri vor întelege că mai presus, sunt interesele D-lor decât apărarea opiniel publice , în acest caz ne vem tua singuri obligatia de a divulga manoperile şnapanilor care conduc aşa numitul Cazinou " in detrimentul paşnicilor cetăţeni increzatori in jocurile norocului , fără să-şi dea seama că sunt jefuiti in mod laş de toti bani care-i au asupra lor de nişte derbedei în haine negre, plătiti cu câte 2-3000 lei pe seară angajati special pentru aceste operaţii .

Ne voi face deci, datoria până la urmă ca să înceteze cu desele sinucideri, scandaluri şi bătăi în plin centru al oraşului.

Să nu creadă d-nli Munteanu - Tomescu şi Terente, adică. Trio -u-l de la Cazinou că suntem în muntii Dambovitei sau băltile Deltei şi pot opera la libertate . Nu! Aci suntem la Constanta pe malul mărei negre unde astfel de nelegiuiri nu numai că sunt nepermise dar pedepsite de lege. In numarul viitor vom relata fapte senzaţionale.

L. MILLO

Curentul dobrogean - 24 noiembrie 1931

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

168
Techirghiol
03.12.2022 15:25
Actual: 3° C
Viteza vantului: 3,88 m/s