Cover Image

Despre cuțitarii Constanței

Publicat de Aurel Băjenaru, 22 Mai 2023
Timp de citire: 2 minute

Iată Constanța interbelica cu unul dintre "faptele diverese" ale orașului, mici relatări din oraș care apăreau zilnic în duzină în acei ani. Stefan cel Mare era una dintre strazile bordelurilor ieftine si cârciumilor muncitorilor din port.

° ° ° A murit Paul Cialâcu

Eri, în timpul prânzului , un imens scandal a izbucnit la cârciuma Vlaicu din str. Ştefan cel Mare. Eroii au fost cunoscuții matodori ai cuțitului Viti Apostol, Grigore Brandenburg și alții de o parte şi Paul Cialâcu şi Marin Cristea de alta parte. În cursul incaerarii Paul Cialâcu a primit cincisprezece lovituri de cuțit. Cu mare greutate , agresorii cari o luaseră la fugă spre magaziile gării, au putut fi arestaţi. Paul Cialâcu, în agonie , a fost dus la spitalul comunal, unde, cu toate îngrijirile date, a încetat din viață.

Dobrogea jună - 2 noiembrie 1934

° ° °

Paul Cialâcu redivivus

Am relatat într'un număr trecut despre agresiunea dela restaurantul "Vlaicu" de pe urma căreia, cunoscutul Paul Cialâcu a fost dus în stare extrem de gravă la spital. Am înregistrat cu acel prilej că el ar fi scucombat. Revenim cu precizarea că Paul Cialâcu este în afară de orice pericol și că urmează să părăsească spitalul.

Dobrogea jună - 5 noiembrie 1934

° ° °

Un scandal...amical

Cunoscutul Paul Cealâcu a intrat mai deunzi într'un varieteu, unde la o masă se afla tot atât de cunoscutul N. Braia. Cealâcu voind să se aşeze la aceiaş masă, N. Braia i-a tras o palmä, la care Cialâcu n'a ripostat.

La eşire însă, a scos un revolver şi a tras un foc asupra lui N. Braia, fară să-l atingă. Cealâcu a disprut apoi fară urme. Poliția este ia căutarea lui.

Dobrogea jună - 5 februarie 1935

° ° °

În imagine Str. Ștefan Cel Mare din Constanța acelor ani.

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

37
Techirghiol
05.03.2024 04:58
Actual: 8° C
Viteza vantului: 3.54 m/s