Cover Image

Dl. Marghiloman in Camera Debutatilor despre Techirghiol, 1905

Publicat de Aurel Băjenaru, 21 Iulie 2020
Timp de citire: 2 minute

Mai departe se vorbesce aici spre exemplu de 1.900.000 lei, pentru construirea unei gari definitive de tragiu la Constanta,si prelungirea liniei pâna la Tekir-Ghiol.

Ce este acésä prelungire ? Este o noua cale ferata ? Când a votat Camera acésta linie si la ce necesitati respunde construirea liniei Constanta-Tekir-Ghiol ? Necesitatea ca Tekir-Ghiol sä devinä o statiune balneara ?

Dar vé aduceti aminte ca au trecut decenii de ani si Statul nu a facut  un drum de fer pentru Lacul-Särat. Acestea sunt lucruri comunale, judetene, de interes local, pentru care Statul póte sa intervina cu o contributiune, dar pe care nu póte el singur sa'si ea sarcina sa le execute. Daca dati acel milion pentru calea feratä Tekir-Ghiol, sciu eu daca toti deputatii din tótä tera nu pot zice : dar in judetul meg se pote face o lucrare mult mal utila, de un interes mult mai general decat calea feratä de la Tekir-Ghiol.

... 

Dezbaterile Adunarei Deputaţiilor,

Sedinta de la 21 Decembre 1905 

(fragment)

Lucrarile la calea ferata Constanta - Techirghiol au inceput anul urmator dar nu au fost executate decat in parte. Linia a fost definitivata mult mai tarziu, in anul 1928.

Vezi si:

https://techirghiol.com/inaugurarea-liniei-de-cale-ferata-constanta-carmen-sylva

In imagine "Baile de Femei" din Techirghiol, 1910.

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button
Techirghiol
14.08.2020 22:17
Actual: 23° C
Viteza vantului: 4,1 m/s

Vizitatori astazi

302