Cover Image

Eroii noştri

Publicat de Aurel Băjenaru, 18 Noembrie 2023
Timp de citire: ~1 minut

In lupta dusa pentru dreptatea hotarelor româneşti şi pentru stavilirea barbariei asiatice, Prefectura Județului Constanţa şi-a dat tributul de sânge prin pierderea a doi merituoşi funcţionari.

Intâia jertfa a fost plutonierul T. R. Demetrian Emanoil, fost impiegat la serviciul financiar , mort in luptele pentru cucerirea Odessei, la 11 Octombrie 1941. Fiu al D-lui Demetrian fost mult timp secretar al revizoratului şcolar al judeţului.Manea cum li ziceau colegil lui Emanoil Demetrian, era un funcționar carepromitea.

La 27 Noembrie 1942, cadea in fruntea plutonului sau in luptele din Cotul Donului, sublocotenentul de rezerva Dobrescu Costea Marin, fost subinginer la serviciul Technic al judetului, fost şef al serviciului technic la primaria oraşului Techirghiol.

A fost ingropat la Astakov , localitate din Cotul Donului, piatra de hotar la hotarele civilizatiei. Pe urma lui au ramas o vaduva nemângâiata şi doi copilaşii Doru şi Bebe de 4 şi 1 an.

Duminica trecuta, la biserica din Techirghiol , s'a oficiat parastasul pentru pomenirea unui an dela moartea celui ce a fost Marin Dobrescu. Fire blânda, cinstit, prietenos cu toată lumea Marinica a lasat regrete in sufletul tuturor celor ce l -au cunoscut. Fie-le tarâna uşoara şi veşnic slavita memoria !

AN. ILIESCU

Dobrogea jună - 2 decembrie 1943

° ° °

În imagine mormântul din Techirghiol al familiei cu amintirea lui Marin Dobrescu și unde este îngropat numai socrul Constantin Bajenaru.

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

63
Techirghiol
21.06.2024 07:24
Actual: 22° C
Viteza vantului: 5.73 m/s