Cover Image

Familia regală română la Constanta - 1914

Publicat de Aurel Băjenaru, 16 Ianuarie 2020
Timp de citire: 2 minute

Ni se scrie din Constanţa: Duminecă dimineaţa A.S R. principesa Maria a sosit aci însoţită de o doamnă de onoare. La orele 10 jum. a. m. un serviciu religios a fost oficiat la catedrala oraşului de către preotul Protopopescu în présenta M. S. regelui Carol.

La orele 5 d. a. M. S. regele şi principesa Maria au vizitat expoziţia de vite delà Anadolchioi. Suveranul a vizitat expoziţia de oi unde d. veterinar Ionescu a dat explicaţiile necesare şi a admirat în special berbecii de Merinos. 

Suvernaul a trecut apoi la peluza hipodromului unde d. colonel Caretaş a arătat caii reg. 9 călăraşi cari sunt remonta din rasa dobrogeană. A urmat apoi expunerea de armăsari rasă dobrogeană prezentaţi de chiar proprietarii lor din jud. Constanţa şi cărora regele le oferea personal premiile instituite de comisia zootehnică.

Premiile au fost în bani şi au atins în total 5 mii lei. Suveranul a asistat la defilarea câtorva herghelii de epe cu mânzi, admirând în special hergheliile dlor Luca Oancea şi Mircea Solacolu după care a trecut din nou la expoziţia de oi, unde s'au dat ca premii 15 berbeci Merinos şi premii în bani de 480 lei.

Suveranul însoţit de A. S. R. principesa Maria s'a retras la Constanţa, fiind pe tot parcursul obiectul celor mai sincere aclamaţii din partea populaţiei. 

Alergările de cai ce urmau să fie Luni la Anadolchioi au fost amânate pentru Marţi 27 c. orele 3 d. a. Seara a avut loc la palat o masă la care au fost invitate 30 persoane marcante din oraş. 

Romanul, 29 Maiu v. (11 Iunie n.) 1914. 

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

251
Techirghiol
26.02.2020 22:05
Actual: 7° C
Viteza vantului: 4,6 m/s