Cover Image

Farul Tuzla

Publicat de Aurel Băjenaru, 14 Septembrie 2020
Timp de citire: 2 minute

Inaugurat in 1901 si aflat inca in functiune, inalt de 70 de metri, cu 200 de trepte pana la cupola, farul de la Tuzla, dupa cum reiese din articolele de mai jos, a fost inaltat dupa ce o alta constuctie de acest fel  ridicata cu cativa ani mai devreme, s-a dovedit ineficienta.

* * *

Farurile din Mangalia si Tuzla, atit de necesare navigatiei, au fost deja instalate si au  inceput a functiona. Dupa cum ni se asigura insa, ele au fost asezate in locuri joase, asa ca pe alocuri lumina lor este acoperita de ridicäturile de teren.

Faptul arata ce acei cari au procedut la instalarea lor, erau cu desavirsire profani in ale navigatiei.

Epoca,  20 SEPTEMBRE 1897

* * *

Farurile din Tuzla si Mangalia, despre a caror lumina s'a zis cä nu'i buna, nici nu sunt inca complect terminate. Executarea lucrarilor se urmeaza cu mare activitate si nu lasa nimic de dorit.

Epoca, 22 SEPTEMBRE 1897

* * *

In ce priveste evitarea accidentelor, din aproprierea portului Constanta,  raportul comisiunei (Comisiunea insarcinata de ministerul lucrarilor publice, cu anchetarea scufundärei vaporulul Meteorul) propune instalarea unui puternic far pe capul Tuzla. Cu acest mijloc, comisiunea crede cä se vor putea evita accidentele, facind mai putin anevoioasä intrarea in portul Constanta pentru vasele de mare tonagiu.

Epoca,  9 APRILIE1898

In imagine Capul Tuzla si farul. 

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button
Techirghiol
26.10.2020 20:20
Actual: 13° C
Viteza vantului: 1,5 m/s

Vizitatori astazi

250