Cover Image

Inaugurarea liniei de cale ferata Constanta - Carmen Sylva

Publicat de Aurel Băjenaru, 13 Iulie 2019
Timp de citire: ~1 minut

cu ramificatia Eforie - Techirghiol Sat

In imaginea de coperta; D. ministru dr. Lupu, tăind panglica în fata locomotivei. Alături de d-sa d. Vasile, P. Sassu şi prefectul judeţului, d. Roşculeţ. Jos : Intrarea în staţie, la macaz.

Inaugurarea liniei de cale ferata a fost facuta in aceiasi zi in care a fost inaugurat si "Monumentul Eroilor" din Techirghiol, aceleasi oficialitati fiind prezente la ambele evenimente, iar fotografiile au aparut in Realitatea Ilustrata din 8 septembrie 1928. Linia de cale ferata Constanta - Carmen Sylva si Techirghiol a fost terminata si data in folosinta insa mult mai devreme. 

Primaria  Constanta incepuse lucrarile la aceasta legatura feroviara inca din 1906 cu inginerul Peretz, care a si ajuns sa execute jumatate din acest proiect, lucrarile fiind apoi stopate din lipsa banilor. In februarie 1927, generalul Mihail Ionescu, subsecretar de stat la caile ferate, institutie careia  primaria Constanta ii cedeaza linia, hotaraste continuarea lucrarilor, care vor fi finalizate in timp record, linia de cale ferata fiind data in folosinta la 5 iunie 1927.

 

In imaginea de jos (foto: Calator prin garile de odinioara), casa de bilete improvizata dintr-un vagon de marfa, din gara Techirghiol (Sat), fotografie facuta probabil la inaugurare in 1928.

 

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button
Techirghiol
02.07.2020 16:09
Actual: 29° C
Viteza vantului: 6,2 m/s

Vizitatori astazi

294