Cover Image

Inspectorul general Popovici, un satir

Publicat de Aurel Băjenaru, 4 Noembrie 2023
Timp de citire: 2 minute

Despre Inspectorul general Popovici, șeful "biroului de cazare" din Techirghiol, au apărut mai multe plângeri de-a lungul timpului. Că a fost și un desfrânat, cerând favoruri sexuale pentru plasarea favorabila a pacientelor venite cu bilete la bai, e deosebit de grav. Nici reclamanta nu a sezitat la timpul respectiv, cât de greu s-a compromis individul. Dar așa erau timpurile iar funcționarii publici erau numiți politic. Cei care se compromiteau undeva în România mare, erau recompensați cu un post călduț în Dobrogea.

° ° °

Publicăm aceste plângeri, a că­ror întreagă responsabilitate cade asupra celor ce o fac.

Domnule Preşedinte,

Subsemnata Ecaterina Vasilescu din R.-Vâlcea, str- Traian Nr. 197, asigurată, a Casei Centrale a asigurărilor muncitoreşti după cum probez cu cartea chitanţă Nr- 045 855 eliberata de Corporaţia R.-Vâlcea, declar următoarele :

I. Având ordin de băi pentru stațiunea Techirghiol, seria 11 26 Iu­nie—20 Iulie a. c, aprobat şi semnat de d. Director al Casei Centrale a asigurărilor muncitoreşti şi prezentându-mă cu acest ordin d-lui inspector general Popovici al Sanatorului Clement Popescu din Techirghiol, mi s’a răspuns următoarele :

Că dacă vreau să-l primesc la mine Sâmbătă sau Duminică seara, am spus că nu pot fiind suferindă eşită din Spitalul Casei Centrale şi asigurărilor muncitoreşti din str- Polizu Nr. 34 Bucureşti, după tratamentul d-lui prof. doctor Nasta de câteva luni Deoarece cele spuse mie de d. inspector general Popovici nu corespund cu bunele maniere şi simţindu-mă insultată, rog pe cei în drept a da sancţiunile cuvenite.

II. După stăruinţi şi plânset s’a îndurat d-l inspector Popovici şi m’a trimis într’o vilă Ilinca ce este situată tocmai în marginea satului şi mi-a dat o cameră cu un pat cu saltea de paie, pernă umplută cu paie, cu toate că în acea vilă locueşte o doamnă Florica Ştefănescu cu fica sa cari ocupă două paturi cu somieră nefiind nici asigurată. In privinţa mesei şi a mâncării cred că nici porcii d-lui inspector n‘ar primi-o necum oamenii- Mâncare afumată, supă cu viermi, macaroane cu viermi şi multe altele. Aceasta este declaraţia mea pe care o scriu şi semnez propriu.

Cu toată stima,

(ss) ECATERINA VASILESCU

Dreptatea, 23 iulie 1928

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

100
Techirghiol
04.12.2023 11:31
Actual: 3° C
Viteza vantului: 4.82 m/s