Cover Image

Internarea Turcilor in lagare de concentrare

Publicat de Aurel Băjenaru, 11 Septembrie 2022
Timp de citire: ~1 minut

Iata o stire aparuta in cotidianul constantean Victoria despre internarea in Ialomita a turcilor constanteni, sau „azvarlirea lor in noroi“, fapt care nu este mentionat altfel niciunde in istoria Dobrogei, privitor la Primul Razbboi Mondial.

TURCII

Aceşti oameni s'au nascut şi au crescut crezänd cä vor putea muri ori unde tot cu fesul in cap. La noi, in Constanta li s'a infundat, insä.

Imediat dupa decretarea mobilizärei aceste elemente periculoase cari dadeau Constantei aspectul unei ramificațiuni a stambulului, au fost aduse in simtul momentelor logice si reale pe cari trebuie sa le träiascä azi in Tara Romaneascä.

Toate fesurile atat de nesuferile au fost parte internate la Ialomita, iar parte azvärlite in noroi. Caci nu altfel s'ar fi putut proceda cu aceşti turci, cari şi inchipuiau ca nu este departe ziua cänd frații lor inarmati, alături de germano- bulgari , vor razbi in Capitala Dobrogei şi atunci. ei fii lui Alah, crescuti şi mangäiati in bunătatea creştineascä, sä infingä cutitul in pantecele obladuitorului .

Victoria, SAMBATA 10 SEPTEMBRIE 1916

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

245
Techirghiol
24.09.2023 22:49
Actual: 20° C
Viteza vantului: 4.29 m/s