Cover Image

Mantoul sau cear­şeaful obligatoriu

Publicat de Aurel Băjenaru, 2 Septembrie 2023
Timp de citire: ~1 minut

Autorităţile dela Mamaia şi Tekirghiol au luat dispoziţia ca toate persoanele cari fac bae, să nu apară pe plajă decât într’un costum decent.

Ceea ce înseamnă că peste maillot, trebuie să poarte fie un mantou, fie un democratic cearşaf. Printre motivele cari au determinat această măsură, e și acela că, văzute din spate per­soanele în maillot se aseamănă teribil între ele.

Dovadă. Intr’o zi, un domn foarte grav privea încruntat spre mare, în ale cărei valuri verzi se juca o blondă dudue, care rămăsese în apă mai mult decât trebuia. Când lumea ieşi din apă, gravul domn se luă pe la spate după o blondă persoană, al cărei maillot lipit de trup desenau nişte forme admirabile, şi-i aplică o răsunătoare palmă peste... proeminenţă. Persoana lovită dete un ţipăt scurt, se întoarse şi aplică şi ea o palmă răsunătoare, dar peste obraz, gravului domn care rămase aiurit şi începu să-i ceară scuze. O confundase cu neascultătoarea sa fiică. Până să-şi termine scuzele, mai primi o pereche de palme, din partea unui domn de astădată, care se legitimă ca fiind soţul doamnei. Fără intervenţia celorlalte persoane de pe plajă, scandalul ar fi luat proporţii şi s’ar fi terminat cu un duel, dacă gravul domn n’ar fi făcut cele mai plate scuze. ... Şi iată pentru ce la Mamaia şi Techirghiol mantoul sau cearşeaful sunt obligatorii pentru cei cari fac bae.

Rampa, 29 august 1923

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

523
Techirghiol
25.04.2024 18:20
Actual: 19° C
Viteza vantului: 2.75 m/s