Cover Image

ORAŞUL CU VACANŢE PLĂCUTE

Publicat de Aurel Băjenaru, 11 Septembrie 2021
Timp de citire: 3 minute

CINE ar fi crezut că la Gurile Dunărei — acolo unde se varsă un braţ de al ei in Mare — se află un oraş atat de cochet şi primitor...

Cunoaştem Sulina depe hartă, am auzit de faimoasa ei „bară" ale cărei picioare variază intre 15 şi 30 la număr, dar n'am ştiut că poate fi şi iocalitate, unde poţi face o excelentă vilegiatură.

Chiar după primii paşii dela debarcare, lucrul ce te impresionează este o curăţenie desăvarşită pe străzi ; trotuarele de beton ca şi casele inşiruite dealungul lor, plantaţiile curate şi bine ingrijite, te lasă incantat de acesată frumoasă surpriză.

Pană acum caţiva ani, drumul ce duce ia plaje, era plin de praf şi gropi, astăzi linsă, o şosea bine pietruită şi netedă procur vizitatorului plăcerea unei plimbări pe jos, pană la malul Mării, unde se intinde cat vezi cu ochii, plaja recunoscută unanim că are cel mai fin nisip din Europa.Situaţia ei geografică, cu faţa la răsărit o expune razelor ultra-violete, atat de preţuite in medicină.

Descriere imagine

Restaurantele nu desmint curăţenia generală. Cea mai piăcută surpriză a unei mese este nota de plată, cand constaţi că nu te coastă mai mult ca la ce mai eftin restaurant din ţară. Amatorii de pescuit au prilejul să-şi valorifice sportul chiar in faţă, la maIul Mărei, sau in apa garlelor, ce trec prin oraş. Cat priveşte escursiile, se fac in condiţiuni excelente şi extrem de ieftin, la interesanta pădure regală din Letea şi mai ales la ghiolurile Roşu şi Roşuleţ , din bălţile Sulinei, unde renumita ciorbă de peşte, oferită de pescari, la umbra sălcilor răcoroase, satisface cele mai rafinate gusturi. Cei norocoşi pof face gratuit şi o călătorie pe Mare, pană la Insula Şerpilor, vestită in lumea intreagă, prin curiozităţile ei geologice şi mitologice.

Descriere imagine

Sulina e vizitată foarte des in grupuri, de vanători şi turişti cu dare de mană, cari răman incantaţi de felul cum işi petrec cele cateva zile de program şi e păcat că Oficiul Naţional de Turism nu face cunoscut publicului aşa cum trebue, această localitate binecuvantată cu atatea surse de plăceri sănătoase şi recreaţie inviorătoare, chiar pentru punga celor mai modeşti.

Realitatea ilustrată, 22-Jun-1938

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

50
Techirghiol
16.08.2022 07:43
Actual: 19° C
Viteza vantului: 2,24 m/s