Cover Image

Pe plaja

Publicat de Aurel Băjenaru, 4 Octombrie 2021
Timp de citire: 2 minute

Am vizitat acum o săptămână cu un confrate, plaja dela Techirghiol .

Era intaia oară când am văzut un semenea spectacol . Auzisem atatea despre exibiţia de acolo, încât merita så inghit praful Saharian dela Constanta până la Carmen Sylva , spre aprivi la spectacolul unic.

A fost o mare si grozavă deceptie pentru mine si pentru colegul meu . Ceeace se numeste plajă e acolo o ingustă faşie de påmant de vre - o cinci metri acoperită cu nisip , pe care clae peste grămadă stau intinşi copii , femei si barbati. E o atat de mare ingrămădirea incat nisipul plăjei e aproape invizibil pe tărmul din Carmen Sylva .

Cunosc o doamna engleză care venise anunme pentru o cură de helioterapie, dar din cauza murdăriei care domneşte pe ingusta fasie de nisip , numită "plajă", n'a indrăznit o singură dată să se intindă acolo sub razele dogoritoare ale soarelui.

O prietenă pe care am găsit - o pe plajă mi-a spus razand, că mai interesant spectacol si mai ... picant este "Techirgblol sat gol bărbătesc" si "Techirghiol sat gol femeesc ". Nu stiu cine a inventat aceste nume curioase, dar ele exprimă totuşi realitatea .

Ceva mai departe de plaja propriuzisă a Techirghiolului , stau intinse trupuri goale de barbati , complet goale si ceva mai departe , trupuri absolut goale de femei.

Locurile acestea de pe plajă sunt absolut neîngrădite si toată lumea poate trece liber prin ele. Când cu colegul meu am traversat aceste pläji trecea in acelaş timp prin ele o familie compusă din bărbat , femee si copii . Erau un spectacol pur si simplu desgustător poate nu atata din punct de vedere ... moral (nu -mi place nici odatä să fac po moralislul ) ci din punct de vedere ... estetic .

Atat cu cât şi confratele meu , våzand acele trupuri obeze , cu pielea acoperită ici -colea de flictene (din cauza arsitei soarelui ), zăcand imobile, unele cu fata ' in sus, iar altele cu fata in jos , am avut aceiaşi impresie ca odinioară , în primii ani ai medicinei , când intram in sala de disectie a cadavrelor pe care unii studenti perversi le asezau in atitudini obscene.

Y (doctorul Y n.m.)

Adevărul, 6 septembrie 1927

In imagine Carmen Sylva (Movila-Techirghiol) in jurul anilor 1930.

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

43
Techirghiol
16.08.2022 06:50
Actual: 18° C
Viteza vantului: 2,07 m/s