Cover Image

Plaja Duduia, Constanta

Publicat de Aurel Băjenaru, 6 Octombrie 2021
Timp de citire: 2 minute

Articolele nostalgice despre glorioasele plaje ale Constantei din urma cu un secol, publicate numai de dragul unei melacolii romantice pentru un trecut presupus neaparat ilustru, ar trebui privite ceva mai selectiv.

Constanta nu avea la inceput de secol trecut (si ani buni dupa ) decat cateva plaji improvizate, cu cateva baraci jalnice insirate de-a lungul unui tarm stancos pe post de cabine si cu un podet alunecos care permitea coborarea in apa intr-un tarc imprejmuit de cativa metri patrati. La plaja se ajungea pe un drum de pamant in panta, sinuos, plin de praf sau de noroi, drum oarecum aventuros, prea putin amenajat.

Mersul la plaja era privit ca de fapt "mersul la baie", un "ritual" care se facea initial in scopuri medicale si nu neaparat de placere. Plaja "Duduia" din imaginea alaturata nu poate decat sa aduca argumente pentru aceasta stare.

Din articolul Adevarului de mai jos din urma cu aproape 100 de ani, aflam si de periculozitatea acesteia.

° ° °

Accidentul dela plaja Doduia din Constanta

CONSTANTA, 25. - Un grav accident s'a intamplat eri dupäamiazä la plaja Daduia.

Un zid construit spre a consollda imobilul Aristide, s'a präbusit asupra cabinelor, distrugand 35 din ele si o parte din instalatia pläjii. Din fericire nu s'a inregistat nici un accident de persoane.

Adevărul, 40, nr. 13374, 26 iulie 1927

° ° °

In imagine plaja "Duduia" din Constanta.

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

41
Techirghiol
16.08.2022 06:15
Actual: 17° C
Viteza vantului: 3,04 m/s