Cover Image

Prinderea a doi vestiți hoți de cai

Publicat de Aurel Băjenaru, 12 Martie 2023
Timp de citire: 2 minute

Nu odată dela hanul Balcani , de pe strada Ştefan cel Mare, se furau caii dela căruțele călătorilor, ce dejugau în acel han , fără că hoții să poată fi prinși.

Acum câtva timp, locuitorii Alisei Ivanov Aslai din comuna Sarighiol și Eumen Ivanov, din comuna Slava Cercheză, ambii din județul Tulcea , venind la Constanța cu o căruță şi doi cai , au descins tot în acest han ; în timpul când se aflau în oraș , li s'au furat caii şi căruța.

Cazul a fost reclamat poliției , care după mai multe zile de cercetări , a reuşit să prindă pe hoț în persoana lui Achim Teodor Romicov; acesta luat de scurt , a sfârşit prin a mărturisi și pe complicele său Andreias Nudelender , omul de serviciu al hanului Balcani, care înlesnea hoțului operațiile. Complicele la interogatorul luat, a mărturisit că o cărută pe care o furase, vândut-o d -lui Ștefan Atanasof din str. Ștefan cel Mare No. 78. precum și mai multe alte furturi de cai săvârşite în tovărăşia celui dintâi.

Cei de mai sus împreună cu actele dresate , au fost înaintați cabinetului de instrucție care cercetează.

Rep.

Dobrogea jună - 6 octombrie 1921

° ° °

In imagine Hanul Balcani din Constanta in perioada interbelica. In imagine in dreapta, intrarea in "parcarea" hanului, curtea interioara unde se lasau carutele si caii.

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

109
Techirghiol
04.12.2023 12:11
Actual: 3° C
Viteza vantului: 4.54 m/s