Cover Image

Prostituția la Constanţa

Publicat de Aurel Băjenaru, 23 Iunie 2022
Timp de citire: 4 minute

Oraşul întreg, un imens lupanar. Ravagiile flagelului, traficul stupefiantelor şi spionajul.

Am relatat anterior , cà in metropolola noastră prostituția a luat proporţii considerabile. De data aceasta revenim asupra acestui subiect, căutând så-i dâm extensiunea cuvenità potrivit gravității faptului şi rezultatelor căpătate prin ancheta noastră.

Se va vedea din cele , ce urmeaza, că prostituția a luat in oraşul nostru proporțiuni inspăimântătoare. Am putea spune, că oraşul intreg este un domeniu al prostituției prácticate fara nici un fel de resticţiune pâna şi in cele mai mari şi selecte localuri. Nu mai vorbim de strazi Nu este de loc riscat să spunem ca aproape 60 la suta din femeile care se văd pe străzile Constanţei, pratica prostituția clandestină, ori recunoscută in cele numai variate forme.

Cauzele cari stau la baza acestui imens şi murdar flagel imoral sunt multe. In primul rând. faptul cä oraşul nostru este port maritim , vizitat de echipajele numeroaselor vase straine este unul dintre punctele de atractie, pentru numarul imens al prostituatelor. Femei fára căpătai vin aici , spre aşi valorifica la bursa liberà a amarului platit, trupurilor lor, pe care din lipsa simţului de pudoare, nu vor să le intrebuinţezepentru câştigarea existentei pe cai curate.

Poate ca in niciunul dintre oraşele din tara, nu există atâtea prossituate ca aici. Sub infatisarea de artiste de varieteu, dansatoare, sub masca de madame, chelnerite pela hoteluri, sub aceia de servitoare pe la casele particulare , ori de funcționare la problematice societăți comerciale, preotesele Venerei practica cu asiduitate cultul celei mai degradatoare dintre murdariile omeneşti.

Nu vreau să dăm asupra lor cifre oficiale. Bietele cifre oficiale ! Ce departe sunt de adevăr. Nu vom spune câte din profesionistele amorului liber sunt inregistrate la politie. Totuşi vom utiliza câteva şi din aceste cifre oficiale . Dintr'o relatare a şefului poliției de moravuri , am aflat ca se cunosc 70 de case de intälnire. Dar câte sunt in realitate ? Nimeni nu poate ştii nici odată precis.

Notați bine 70 case de întâlnire nu bordeluri cu firma inregistrată la politie. Câte casnicii n'au fost distruse intre peretii acestor case de intalniri ! Câți tineri nu au fost sustraşi dela muncă şi dela carte . câți funcționari publici gestionari de bani n'au facut aici primul pas, către delapidare, parchet şi puşcărie.

Să mai spunem oare câte hoteluri sunt in realitate bordeluri? Credem ca e bine să afirmam deschis så nu ocolim şi sà dam in vileag toată scria fara nici un fel de frica pärtinire. Sà inşirăm deci localurile de perdiție cu denumirea de hoteluri ; Sinaia, Monaştir, Traian; Europa, Paris, Princiar, Balcani, Babuş, Aurel, Italia etc. In afară de hoteluri sunt numeroase bodegi, restaurante , precum şi aşa zisele baruri, a căror scrie e prea lunga ca sa o dam aici localuri cari sunt ad vårate radiatoare de conrupție.

Dar ceeace este şi mai grav este faptul ca aceste localuri sunt puncte de intâlnire ale celor ce fac traficul de stupefiante. Traficul de stupefiante este in floare. Ele nu găsesc intrebuintarea nu mai aicea . Prostituatele au rolul de a desface aceste stupefiante (hasiş, cocaina, morfina etc.). Victimele acestor stupefiante sunt numeroase.

O altă latura grava a problemei prostituției este spionajul (sovietic n.m.). Nimeni inså nu intervine! In fața acestei grozave stari de lucruri este firesc să ne intrebăm Ce fac autoritatile ? Vom raspunde; existà la Constanța o politie de moravuri cu un şef revoltat si el de situația această, dar având sub ordinele sale directe un singur agent, ceea ce explică totul.

Curentul dobrogean - 21 mai 1932

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

50
Techirghiol
16.08.2022 07:57
Actual: 19° C
Viteza vantului: 2,24 m/s