Cover Image

Salvaţi din braţele morţii

Publicat de Aurel Băjenaru, 6 Februarie 2019
Timp de citire: ~1 minut

Timp de cateva zile a provocat o vie emoţie dispariţia misterioasă a doi tineri dela Tekirghiol-Eforie, Dl Liviu Spornic şi dşoara Florica Puşcariu, cari urmează studii universitare la Cluj, plecaseră cu barca pe mare. Răpiţi de valurile furtunoase au fost taraţi in largul mării, fără ca cineva din prieteni şi cunoscuţi să ştie ceva despre soarta danşilor.

Bănuindu-se că s-ar fi inecat, două hidroavioane au plecat in căutarea cadavrelor. Totul a fost insă in zadar, negăsindu-se nici o urmă după cei dispăruţi pană cand la trei zile, o telegramă din Constantinopol a descoperit misterul. Vasul german "Imbros" cate făcea cursa spre Constantinopol, zărind barca unde cei doi nenorociţi işi aşteptau moartea, i-a salvat, luandu-i pe bord şi ducandu-i la Constantinopol, de unde apoi prin mijlocirea consulatului roman au fost imbarcaţi pe un vas şi readuşi la Constanta.

Gazeta de Transilvania, 6 August 1931

 

In imagine plaja din (Techirghiol) Eforie in 1934, in centru (fundal) se poate observa Vila Regelui Mihai aflata inca in constructie, ceea ce va deveni apoi Yacht Club Eforie si mai tarziu Barul Acapulco.

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button
Techirghiol
04.06.2020 01:03
Actual: 11° C
Viteza vantului: 2,1 m/s

Vizitatori astazi

2