Cover Image

Sanatoriul Clement Popescu

Publicat de Aurel Băjenaru, 31 Octombrie 2023
Timp de citire: 2 minute

LA CE FOLOSESC BANII ASIGURAȚILOR

Comitetul sesizat fiind de mai multe reclamațiuni din partea asiguraților trimiși în cursul verei trecute să-și urmeze cura la sanatoriul Casei Centrale a asigurărilor sociale Clement Popescu din Techirghiol, a adus această chestiune în discuția adunărei generale..

Toate plângerile sunt în contra actualului restaurator Manole Vasilescu, care hrănește o turmă de porci, cu banii asiguraților. Hrana ce se dă asiguraților Casei centrale e cât se poate de rea iar pâinea adeseori crudă sau mucegăită.

S’a protestat asupra modului cum se face controlul din partea Casei Centrale, care a delegat la acest sanatoriu un inspector care nu supravghează personalul și pe antreprenor îndeajuns. în urma discuțiunilor la care au participat d-nii Ghiță Georgescu, Th. Bâcu, M. Călinescu, Teodorescu, Ghețu, Marin Andrei, etc., s’a luat următoarea rezoluțiune : Comitetul breslelor și corporațiilor din Capitală sesizate find de numeroase plângeri asupra modului cum funcționează Sanatoriul Clement Popescu din Tekirghiol, supune această chestiune Consiliului de administrație și direcț a unei generale a Case Centrale.

CE CER ASIGURAȚII

Propune următoarele măsuri : Să se instime câte un comitet format din trei asigurați pentru fiecare serie, care să controleze hrana ce se dă bolnavilor ce-și fac cura. Restaurantul să se dea prin licitare publică și pe baza unui caet de sarcini, aprobat de casa Centrală și afișat spre a fi cunos­cut tuturor. Darea afară a actualului antreprenor și înlocuirea delegatului Casei Centrale cu un alt inspector. Bolnavilor ce nu pot suporta regimul alimentar, după prescripția medicului, să li se plătească hrana în bani.

Curentul, 22 februarie 1928

° ° °

În imagine Sanatoriul Clement Popescu în anii '20, astăzi Sanatoriul de Copii aflat vis-a-vis de vechea intrare a mânăstirii.

P.S. Scandaluri la sanatoriile Techirghiolului cu mâncarea pacienților "economisită" de diverși administratori au rămas până în vremurile noi teme actuale.

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

100
Techirghiol
04.12.2023 11:36
Actual: 3° C
Viteza vantului: 4.82 m/s