Cover Image

Stiri din Constanta, Dobrogea

Publicat de Aurel Băjenaru, 21 Iulie 2022
Timp de citire: ~1 minut

Cotidianul "Victoria" noteaza despre "Moscheea Regala" la 3 ani de la inaugurare, ca s-ar afla intr-o stare dezolanta din cauza folosirii "materialului de calitate proasta" si a defectelor de constructie. Moscheea Carol I este astazi elogiata ca mare realizare a inginerilor si arhitectilor romani Victor P.Stefanescu si Gogu Constantinescu, dar al statului roman facut societatii musulmane din Dobrogea.

Moscheia in pericol

Zilele acestea Hatipul ( Parohul ) Moscheei Regale din localitate , a presentat un raport Muftiului (Protopopul ) județului , prin care arata , ca aceasta Moscheie, dupa 3 ani, de existența a ajuns de netolerat , din cauza defectuositâței construcţiei şi a prostului material intrebuinţat ceia ce face a fi a egrasioasa in ultimul grad , curgând apa pe pereți , și din cauza nivelului apa din afara se infiltreaza pe sub pereți , in Moscheie, lucru ce exupune stricaciunei covorele scumpe precum și a intregului mobilier . Ornamentațiile , garnisirile şi mosaicul a cazut aproape tot, chiar eri a cazut o buna parte, aşa că acest maret monument, în cu rând nu va fi decât o ruina.

Şi când te gândeşti ca Ministerul de culte plateşte arhitecți , care au indatorirea supravegherei , şi recepția marei lucrarilor de pendinte . Dacă acest serviciu îşi facea datoria , D-l antreprenor Inginer Niculcea nu îşi bate joc de sutele de mii de lei incasate ? -Piretus

Victoria - Anul I No 35 - 15 aprilie 1916

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

161
Techirghiol
03.12.2022 15:00
Actual: 3° C
Viteza vantului: 3,88 m/s