Cover Image

Techirghiol-Plaje-Gara Eforie - 1932

Publicat de Aurel Băjenaru, 29 Iulie 2020
Timp de citire: 2 minute

Sunt in adevar si in tara noastra statiuni de mare occidental instalate.

In prima linie fara discutie trebue pusa statiunea Techirghiol-Plaje-Gara Eforie. Este statiunea care are avantajul sa fie asezata in acelas timp aproape de lacul Techirghiol, sa aiba instalatiune de bai calde de namol perfect amenajate - si totodata o plaja de toata frumusetea.

Hotelurile acestei statiuni "Grand Hotel" si "Hotel Neptun" acest din urma fost Sanatoriul doctor Antoniu, sunt amenajate cu tot confortul modern avand apa calda si rece in toate camerele, mobilier si rufarie ireprosabile si restaurante de prim ordin.

Hotel Neptun fost Sanatoriu Maritim Dr. Antoniu

Promenadele din statiune sunt pavate cu dale de bazalt. Dela "Grand Hotel" pana la mare coboara o pergola acoperita. In larg bulevardul dandu-ti impresia statiunilor straine, ce se intinde de-alungul Falezei, care deasemenea este pavata si care formeaza gratie splendoarei panoramei largului marii, promenada de predilectie a publicului din statiune.

In mijlocul statiunii, in o vila frumos amenajata se gaseste localul de distractii cu Bar-Jazz. Orchestra renumitului Marcu, concerteaza in toate diminetile pe frumoasa terasa a buvetei dela mare, iar dupa amiaza si seara in localul de petrecere.

Numai vazand aceasta statiune iti poti da seama de capitalurile ce trebuesc investite si munca de care este nevoe pentru a se obtine astfel de realizari.

Realitatea Ilustrata, 30 iunie 1932

In imagine Grand Hotel, Eforie 1932.

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button
Techirghiol
28.09.2020 22:48
Actual: 22° C
Viteza vantului: 7,2 m/s

Vizitatori astazi

329