Cover Image

Techirghiol - turnul de apa

Publicat de Aurel Băjenaru, 1 Iunie 2019
Timpul de lecturare: ~1 minut

Acesta era skyline-ul Techirghiolului care se infatisa oricui venea  in oras, pana in anii '80, linie dominata pe partea stanga de "castelul de apa" al orasului. Peste arhitectura orasului vechi, cu multe vile interbelice de cel mult un etaj inaltime, trona, de cele mai multe ori nebagat de seama, turnul de apa cu silueta lui simpla si totusi impunatoare.

Se pare ca zilele acestea soarta i-a fost pecetluita (prin "hotarare de guvern") si curand va dispare din arhitectura orasului, deoarece nimeni nu a avut viziunea si curajul spre  a-i da o alta folosinta decat cea initiala, pentru a-l salva de la distrugere.

Oricum ar fi prea tarziu, s-ar putea argumenta, deoarece structura  cladirii a fost puternic afectata de "rauvoitori", care au spart o parte din pilonii structurii de rezistenta de la baza turnului. Soarta cladirii aflata pe proprietatea publica a statului, in mijlocul altor cladiri ale Sanatoriului Balnear si de Recuperare de care apartine, se pare ca nu a interesat pe nimeni insa si distrugerile acestea au ramas necercetate si prin urmare fara consecinta. Sau consecinta este, demolarea lui decisa zilele acestea? In fine, comoara  patrimoniala a orasului va deveni inca o data mai saraca si o bucata palpabila din trecutul orasului va dispare pentru totdeauna.

 

In imagine Techirghiol in anii 1963.

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

56
Techirghiol
18.09.2019 04:24
Actual: 19° C
Viteza vantului: 4,1 m/s