Cover Image

Trei Papuci

Publicat de Aurel Băjenaru, 16 Noembrie 2022
Timp de citire: 2 minute

Cu o suta de ani mai devreme, plaja de la "Trei Papuci" era o plaja frecventata de lumea saraca a "cartierului romanesc" care se intindea de la capatul de nord al orasului vechi, de-a lungul tarmului, spre Mamaia.

Vara aceasta am cunoscut-o ca pe o plaja foarte pitoreasca pe a carei faleza vilele bogatilor inca se amesteca cu vechile case muncitoresti.

Iata ce relateaza "Dobrogea juna" despre aceasta in urma cu o suta de ani:

° ° °

Note locale - Indecentă

In dosul spitalului militar se află o plajă foarte bună pentru scăldat, unde după masă vin la baie femei şi copii cărora poate nu le dă mâna să-şi permitä luxul de a plăti o baie la unicul stabiliment local la Duduia sau la Mamaia.

Profitand de acest fapt , vin o multime de soldati, bärbati imberbi de prin cartier , cari şi -au facut o delicioasă ocupatie mondenă din a admira alurile bietelor femei şi a le acosta cu cuvinte indecente şi obraznice.

In acelaş timp vin acolo şi birjarii din cartier spre a-şi scălda caii.

Solicitat de o mare parte a acestor femei, de soții sau părintii lor atragem atentiunea d-lui primar cât şi d-lui prefect al politiei şi chiar d-lui comandant al garnizoanei ca să ia măsurile legalmente datorite dictate de solicitudinea ce acesti sefi de autorități trebue să aibă pentru morala publică care prin faptele ce arătăm mai sus este ultragiată, oprind scaldatul femeilor la un loc cu cel al barbatilor si deasemenea scaldatul cailor la un loc cu al oamenilor , instituind un post de 2 soldati sau sergenti de oraş, cari sa ingrijească de respectarea acestor dispozitiuani dictate de o morală sănătoasă şi de moravuri ceva mai occidentale .

D.

Dobrogea jună - 28 mai 1921

Descriere imagine

Descriere imagine

° ° °

Mai departe gasiti si legenda numelui plajii:

https://techirghiol.com/plaja-trei-papuci-constanta

° ° °

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

62
Techirghiol
04.02.2023 08:41
Actual: 1° C
Viteza vantului: 4,49 m/s