Cover Image

Turci din Constanţa ameninţă pe armeni

Publicat de Aurel Băjenaru, 10 Septembrie 2022
Timp de citire: 2 minute

Contrar clișeelor răspândite despre dobrogeni că ar fi campionii înțelegerii și toleranței interetnice, chiar și generații mai târziu, armenii, fostii cetateni otomani, au o problemă cu tătarii și turcii din Dobrogea.

O parte a problemei o aflati in articolele de mai jos.

° ° °

Turci din Constanţa ameninţă pe armeni

Asta noapte spre ziua un grup de armeni din localitate cari se aflau langa grådina publicä au fost provocați de câți-va turci, cari crezând ca se afla in tara sultanului, in Turcia criminala şi odioasă au început să ameninţe pe oameni , spunând ca v-am omorât douä milioane de frati in Armenia, dar mai omorând o mie aci.

Ar trebui ca politia oraşulai nostru sa ia masuri serioase contra acestor provocatori şi ameninţatori , cari uitä ca traesc in ţara Românească.

Victoria - 14 iunie 1916

Descriere imagine

Preambulul recent aici:

° ° °

Cruzimile Tureşti in Trebizonda

Lyon 3 Mai 1916 (Radio). - "Messagero" publică detalii asupra cruzimilor savarşite de Turci , la Trebizonda. mai inainte de ocuparea acestui oraş de catre ruşi . Mai multe sute de fete armene au fost arestate in ultimele zile , batjocorite și apoi înecate ; au urmat apoi alte arestări şi au avut aceeaş soarta tragicä : înecul . Mai multe persoane prinse la întâmplare, au fost duse intr'u sat vecin, femeile despartite de barbaţi şi pusă șe au fost batjocorite, au fost taiate in bucați.

Copiii serveau ca obiect de distracție soldaţilor turci, care trageau la tir àvând capetele lor ca tinta. Numarul copiilor din Trebizonda, cari au fost aruncați de turci pe mare se urca la 800

Victoria, JOI 5 MAI 1916

Descriere imagine

° ° °

În imagine sus orfani armeni sosiți în portul Constanța în 1923.

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

139
Techirghiol
03.12.2022 13:24
Actual: 3° C
Viteza vantului: 3,91 m/s