Cover Image

Turism de calitate

Publicat de Aurel Băjenaru, 3 Iulie 2024
Timp de citire: 3 minute

Astăzi l-am auzit pe primarul orașului dl. Iulian Constantin Soceanu la o emisiune televizată vorbind în sinea prețurilor mari, că la Techirghiol se dorește "turism de calitate".

"scopul pe viitor este atragerea de investiții la standarde mari de 4 și 5 stele" iar "costurile (prețurile) sunt pe măsură dar și serviciile sunt pe măsură"

° ° °

Asta îi împarte pe techirghioleni în două categorii. Unii, puținii care vor avea de câștigat de pe urma strategiei "turismului de calitate", adică a turismului scump la Techirghiol de pe urma restaurantelor, pensiunilor și tarabelor pe care le au, iar ceilalți, majoritatea vor avea de plătit taxele mai mari, prețuri mai mari, servicii mai scumpe.

Practic dacă nu ai o sursa de venit suplimentară din acest "turism de calitate", vei deveni perdantul acestei strategii de dezvoltare a orașului.

Dl. primar a mai vorbit și de programul cultural oferit de oraș, de primărie, deosebit de bogat în sezonul de vară, adaptat specificului turiștilor de o vârstă mai înaintată.

Deci muzica populară oferită, și hit-urile mai vechi ale lui Fuego sunt poate încă plătibile din taxele comunale. Dar ce te faci dacă la "turismul scump" preconizat de primar vin și oameni mai tineri cu bani, poate și cu al doilea rând de soții și mai tinere?! Mai poți să-l chemi pe Fuego să-i distreze?! Nu! Îl chemi pe Maluma și adaptezi taxele la "calitate" iar cetățenii vor fredona numai "Hola Señorita".

P.S.

În campania electorală care doar ce s-a încheiat am auzit tot felul de voci critice până la acuze sub centură la toate părțile implicate.

Dar o dată trecută campania, nu se mai aude nimic patru ani?

Ce face opoziția cu consilierii ei?! Trece de partea "învingătorului" și tace mâlc alți patru ani de zile?!

Mi-aș dori de la toți cei implicați în fosta campanie electorală, care sunt acum în opoziție, să facă opoziție cu adevărat în slujba cetățenilor! Să fie vocali pentru cetățeni traducând în "limba poporului" hotărârile luate în cerc restrâns, care poate scapă majorității, ce însemnătate ar putea avea pentru ei, pentru oraș.

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

78
Techirghiol
13.07.2024 07:35
Actual: 27° C
Viteza vantului: 6.55 m/s