Cover Image

Instalarea de bai reci in lacul Techir-Ghiol

Publicat de Aurel Băjenaru, 13 Octombrie 2020
Timp de citire: 2 minute

Ministerul agriculturei, industriei, comerciului si domeniilor acorda, la cerere, concesiuni de a instala cabine pentru facerea de bai reci in lacul Techir-ghiol, in urmatoarele conditiuni:

1) Concesionarul va construi pe marginea lacului cabine de bai din lemn, a caror platforma va fi de un metru d'asupra apelor mici.

Interiorul cabinelor va fi dat la rindea, iar imbinarile scandurilor ce formeaza preretii vor fi facute in pana si uluca, sau acoperite cu sipci.

2) Cabinele pentru barbati vor fi construite la distanta de 500 m. de cele pentru dame, iar intre ele se va ridica un paravan despartitor de scanduri de 2 m. inaltime, cu imbinarile ca mai sus facute.

3) Fiecare cabina va fi inzestrata cu o banca de lemn geluita, un cuier, o oglinda, perie de cap si pieptene.

4) Concesionarul nu va putea percepe o taxa mai mare de 50 de bani de bae, pentru care suma va servi un cearsaf, un prosop si un sort curat.

5) Pentru fiecare concesiune se va plati statului o arenda de 250 lei anual.

6) Concesiunea nu se va da pe timp mai indelungat decat un an, ramanand la aprecierea ministrului de a se mai prelungi sau nu pe viitor.

7) Concesionarii sunt obligati la finele oricarui an de concesiune de a'si ridica instalatiunile, in urma unei simple notificari din partea ministerului, fara somatiune sau alte formalitati, cand acesta va gasi de cuvinta inlaturarea instalatiunilor.

8) Concesionarii nupot ridica nici o pretentiune la caz cand statul, alta persoana sau vreo societate, ar construi un stabiliment de cabine sistematice si l'ar exploata direct sau indirect.

Adevărul, 22 iunie 1905

* * *

Imaginea trebuie sa fie din anii '20 cand probabil conditiunile  de concesionare de mai sus au fost schimbate radical, concesionarul obtinand garantii de siguranta a unei investiii pentru un intreg stabiliment si nu cabinele "anuale" mentionate mai sus.

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

48
Techirghiol
04.12.2020 06:14
Actual: 8° C
Viteza vantului: 4,1 m/s