Cover Image

LA MARE

Publicat de Aurel Băjenaru, 7 Septembrie 2019
Timpul de lecturare: 2 minute

Bucureştenii iubesc la nebunie marea.

Marea poate fi văzută la cinematograf sau la Constanţa, dar aci nimeni n’o bagă în seamă, vilegiaturiştii find ocupaţi cu jocul de bulă sau cu dansul.

Nici pe plaja dela Mamaia, marea nu ocupă un spaţiu prea mare.... în atenţia bucureştenilor, cari, aşezaţi sub umbrelele vaste, roşii cu dungi albe, pe fotolii de nuele împletite, cu spatele la valuri, admiră cum trec, pe plaje, elegantele, ca pe Calea Victoriei, tinerii şic, cu cravate ţipătoare, domnişoarele cu rachete de tenis în mână şi cucoanele voluminoase, cu câte un căţeluş la subţioară.

Realitatea Ilustrata, 19 iunie 1930

 

Noroc cu bucurestenii:

"Doar 2,7% dintre turistii straini care au ajuns in Romania in luna iulie (2019) au ales sa vina in statiunile de pe litoral, informeaza Institutul National de Statistica intr-un raport publicat la sfarsitul lunii august, arata Info Sud-Est."

 

In imagine plaja la Mamaia la 6 august 2019, ziua in care politistii si jandarmii de pe plaja, voiau sa ma ia cu ei ... undeva, sa ma "legitimeze", deoarece aratam ... altfel si ... "dispar oameni".

Aceasta era si bucata de plaja cu 'buclucul". Dupa ce ca era " plina" de turisti, dupa cum se vede, politistii, jandarmii si oamenii de ordine bronzati aflati in preajma, au hotarat ca, eu, turistul care treceam pe acolo, puteam sa le alung plictisul.

postare facebook

 

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

321
Techirghiol
10.12.2019 18:36
Actual: 7° C
Viteza vantului: 1,5 m/s