Cover Image

Maltratarea elevilor musulmani din Dobrogea Nouă

Publicat de Aurel Băjenaru, 26 Decembrie 2022
Timp de citire: ~1 minut

Iată statul român prin reprezentanții săi, care dă un exemplu de conviețuire cu comunitățile musulmane găsite în noile teritorii ocupate de la bulgari.

° ° °

Și-au pierdut minţile?

D-l Hasim Omer , vice președintele comunităței musulmane din Bazargic (astazi Dobrici, Bulgaria n.m.) telegrafiază că profesori liceului local au dispus că toți elevii musulmani să fie obligați să scoată fesul în clasă.

Cu toate că muftiul județului respectiv a raportat oficial direcțiunei liceului că portul fesului e de ordin spiritual, profesorii au insistat în deciziunea lor și elevii cari nu au scos fesul au fost goniți din şcoală după ce unii din trânşii au fost pălmuiti în clasă, târâți pe jos , svârlindu-li-se fesurile forțat, de către profesori .

În urma asestui fapt , populațiunea musulmană din Bazargic este foarte agitată, şi profund indignată aşteaptă ca dl ministru al instrucției să intervină cu o pedeapsă exemplară contra profesorilor .

Comunitalen musulmană din Bazargic însoțită de parlamentarii musulmani se va presinta M S. Regelui expunandu-i faptele , cari pe noi ne-au surprins intratata incât ne intrebăm nedumeriți; profesorii liceului din Bazargic și -au pierdut minţile?

Dobrogea jună - 10 decembrie 1921

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

110
Techirghiol
04.12.2023 12:42
Actual: 3° C
Viteza vantului: 4.32 m/s