Cover Image

Marele furt din trenul Constanţa-București

Publicat de Aurel Băjenaru, 26 Ianuarie 2023
Timp de citire: 2 minute

Personalul companiei de vagon -lit , recrutat din cei mai îndrăzneți contrabandiști , asemeni bandiților dela cinematograf, operează servindu-se de narcotice.

D. Adolf, lacobs asociatul firmei Moreno Talvy din Bucureşti impreună cu soția d-sale. în drum spre Constanța, pe când dormea în vagon-lit a fost victima unui furt îndrăzneț, de care nu poate fi stráîn în prima linie personalul companiei vagoanelor de dormit.

Astfel , de la plecarea trenului din gara de Nord, d na și d-l Adolf lacobs, au trecut în compartimentul angajat şi după ce au închis ușile vagonului , s'au culcat, având grija så puna hainele în cari țineau banii, într'un loc mai sigur.

În apropierea stațiel Cerna Vodă , d-l lacobs trezindu-se foarte greu din somn şi cu mari dureri de cap, avu că primá grije să caute în buzunarele hainelor, cari nu mai erau la locul unde le puse de cu seara, ci aruncate pe jos . Scotocind prin buzunare imediat, a observat lipsa portfeului în care avea treimii lire italiene, 25 lire turceşti , 3 bancnote româneşti a o mie lei , 29 briliante, 15 diamante, o tabachera de aur, o broșă lucrata în briliante, o oglinda de buzunar cu rama de aur, ceas, lanț, etc.

Ușile vagonului erau deschise și nimic nu purta urme de violentă. Dând alarma, au sosit şeful şi conductorul trenului , cari percheziționând pe toți cálátorii , n'au dat de nici un rezultat. Ajungând în Constanța , d-I Adolf lacobs a reclamat cazul prefecturei de politle care a şi incepat cercetările , pentru urmărirea și prinderea autorilor.

Faptul că atât d- na cât şi d-l Adolf lacobs s'au trezit din somn cu multa greutate și cu mari dureri de cap, arată că hoții în timpul operatiunei , s'au servit de narcotice, spre a fi la adăpostul ori căror surprinderi sau neplăceri.

Din cercetările de până acum reese că personalul vagonului nu este stráin de acest mare şi îndrăzneț furt, mai ales dacă ținem seama că acesta nu este primul caz ce se întâmplă în vagoanele de dormit ; la acelaşi concluzie ajungem daca vom ține seama și de contrabandele ce zilnic se descoperd în sarcina personalului acestel societăți.

Dobrogea jună - 5 aprilie 1922

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

138
Techirghiol
30.03.2023 20:01
Actual: 8° C
Viteza vantului: 3.24 m/s